UFC 232 ispisao istoriju! Imamo najbolju svih vremena

Autor: Pavle Knežević
nedelja 30.12.2018.
11:33
Izvor: Sportske.net

Bilo je kontroverzi pre duela, ali se na kraju isplatilo jer smo gledali spektakl!

Twitter/printscreen
Twitter/printscreen

Povezane vesti

UFC 232 je ispisao istoriju! Prvi put smo dobili ženu koja je aktuelni prvak u dve kategorije, a verovatno i najbolju ženu koja se ikada borila u MMA!

Amanda "Lavica" Nunes nokautirala je zemljakinju iz Brazila Kris "Sajborg" za samo 51 sekundu i tako postala šampionka u pero kategoriji, čime je dodala pojas prvakinje iz bantam kategorije. Nunesova je došla u kategoriju više, bila je autsajder i malo ko joj je davao šanse, osim nje same.



Na ovaj način završena je brutalna dominacija Sajborg, koja nije izgubila još od svog debija 2005. godine, skoro punih 14 godina. Nunesova sada ima skor od 17-4, a dugo joj je trebalo da dođe dovde. Podsetimo da ovo nije prvi put da "Lavica" rešava favorite, pošto je nekada strašnu Rondu Rauzi pobedila za samo 48 sekundi.

Još je spektakularnije što je Nunes razbila Sajborg na nogama, udarcima rukama, što nikome ranije nije pošlo za rukom. Gledajući ovu borbu nismo mogli da se ne setimo priča da ona na treningu sparinguje sa muškarcima jer prosto udara prejako.

Ženski MMA je napredovao neverovatnom brzinom poslednjih godina, pošto je nivo tehnike i veštine koji vidimo svetlosnim godinama ispred onoga što je bilo u početku. Kada bismo sada podvukli crtu i kada bismo se podsetili da je Amanda Nunes tukla i Mišu Tejt, Ket Zingano i dva puta Valentinu Ševčenko, dobili bismo jak slučaj za najbolju ženu u MMA svih vremena.



View this post on Instagram

🦁

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Amanda Nunes (@amanda_leoa) on

Što se tiče druge glavne borbe, Džon Džons je očekivano pobedio Aleksandra Gustafsona i tako ponovo, treći put u karijeri postao UFC šampion u poluteškoj kategoriji. "Bons" je Šveđanina zaustavio u trećoj rundi.

Džons je odležao 15 meseci suspenzije, pre ovog duela su se ponovo pojavile kontroverze zbog čega je ceo događaj premešten iz Nevade u Kaliforniju. Amerikanac je dominirao i na kraju zasluženo zaustavio Gustafsona.

U ostalim borbama, Majkl Kijesa je zaustavio Karlosa Kondita, a Kori Anderson je na poene pobedio Ilira Latifija. U uvodnom programu legenda Bi Džej Pen je izgubio od Rajana Hola, dok je Megan Anderson zaustavila Ket Zingano.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Sunday, 30.12.2018
14:51

Cik njoj kazi: Zeno mars u kujnu! :D

avatar
Wizard08
Sunday, 30.12.2018
13:59

Brate al se ove cepaju,respect

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 30.12.2018
13:42

Svaka im cast al meni uopste nije lepo da vidim dve zene kako se sibaju pesnicama.