Tijana Bogdanović osvojila bronzu na Gran priju u Japanu, sve bliža Tokiju!

Autor: Beta Beta
nedelja 15.09.2019.
13:25
Izvor: Beta

Reprezentativka Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je danas bronzanu medalju u kategoriji do 49 kilograma na Gran priju u Japanu, turniru G4 kategorije.

Epa/Tatyana Zenkovich
Epa/Tatyana Zenkovich

Povezane vesti

Kako je saopštio tekvondo klub Galeb, Bogdanović je pobedila takmičarke iz Maroka, Egipta i Brazila, a u polufinalu izgubila je od aktuelne svetske šampionke Panipak Vongpatanakit sa 1:10.

Iako nije uspela da osvoji zlato, bronza i novi bodovi omogućili su joj da napreduje na olimpijskoj listi i primakne se direktnom plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Ovo je drugi Gran pri ove godine i rezultat ohrabruje. Svakako da nije dobro kada se izgubi 1:10, ali ako se setimo pre godinu dana sa kolikom razlikom smo gubili od Panipak. Osvojena medalja je izuzetno bitna jer je dug put do osiguranog mesta za Olimpijske igre u Tokiju. Sledeći Gran pri je u Bugarskoj, a zatim će Bogdanović učestvovati na Svetskom vojnom prvenstvu u Kini, pa na EP u olimpijskim kategorijama i finalnom Gran pri turniru u Moskvi", rekao je trener Dragan Jović.

"Budući da tekvondo nije bio na Evropskim igrama, svetska federacija je napravila zamenu tog takmičenja koji nosi veliki broj poena, kao Gran pri i to je još jedna šansa da ostanemo u top šest boraca na olimpijskoj listi u slučaju Milice (Mandić) i Tijane i da se direktno plasiramo na Olimpijske igre u Tokiju", dodao je on.

Mandić je u kategoriji preko 67 kilograma zauzela peto mesto na Gran priju.

"Imala je tri sjajne borbe i veliki peh da ne ode u polufinale. U poslednjoj sekundi kada je bilo 4:4 izvrnula je zglob i pala, što je opomena i prednost za protivnicu koja je samim tim ušla u polufinale. Moramo da budemo optimistični i da ovo gledamo kao napredak jer nam prvi deo sezone nije išao od ruke", naveo je Jović.

Dmitrij Nagaev je u konkurenciji do 58 kilograma poražen na početku turnira od četvrtog nosioca, predstavnika Rusije Artamonova, posle izjednačene borbe.

Ne propustite