Šta to bi? Konor iznenada objavio da ide u penziju!

Autor: Pavle Knežević
utorak 26.03.2019.
07:40
Izvor: Sportske.net

Niko ovo nije očekivao. Prava penzija ili pregovaračka taktika. Dejna Vajt ga shvata ozbiljno...

EPA-EFE/ARMANDO ARORIZO
EPA-EFE/ARMANDO ARORIZO

Povezane vesti

Bivši šampion UFC-a u dve kategorije i najveća zvezda MMA, Konor Mekgregor objavio je da se povlači iz sporta!

Rano jutros, potpuno neočekivano i pravo ni od kuda, Mekgregor je na svom Tviter nalogu napisao da je završio sa "sportom formalno zvanim mešovite borilačke veštine", kao i da svojim kolegama borcima želi sreću u budućnosti.

"Hej, ljudi, kratko obaveštenje. Odlučio sam da se povučem iz sporta formalno zvanim 'mešovite borilačke veštine' danas. Svim mojim starim kolegama želim dobro u budućim takmičenjima. Sada se priključujem mojim bivšim partnerima u ovom poduhvatu, koji su već u penziji. Prave pina kolade na moj račun, momci!", napisao je Mekgregor.
Ovo je bilo potpuno neočekivano jer je usledilo samo nekoliko sati nakon intervjua koji je emitovan u zabavnom programu "The Tonight Show" sa Džimijem Falonom, u kome je Mekgregor tvrdio da pregovara oko povratka u oktagon u julu.

Ostaje nam da vidimo da li je ovo prava penzija ili samo pokušaj da se izvuče bolja pregovaračka pozicija. Ako je ovo drugo u pitanju, Ircu se ne piše dobro, jer UFC funkcioneri ozbiljno shvataju njegove reči, pre svih predsednik te promoterske organizacije Dejna Vajt.

"Mislim da para da se penzioniše, a njegov viski UBIJA na tržištu. Potpuno ima smisla. Ja da sam on, i ja bih se povukao. On se povlači iz tuče, ne iz posla. Viski će ga okupirati, a siguran sam da ima i drugih stvari na kojima radi.

Bio je tako zabavan za gledanje. Postigao je neverovatne stvari u ovom sportu. Jako sam radostan zbog njega i jedva čekam da vidim kako biva uspešan i van oktagona, baš kao što je bio u njemu", rekao je Vajt za ESPN.

Ne zaboravio da je Mekgregor i 2016. objavio da se povlači kada su zapeli pregovori oko revanša sa Nejtom Dijazom za UFC 200, ali se na kraju borio samo mesec dana kasnije na UFC-u 202. Osim toga, uopšte nije tajna da je sa njim jako teško pregovarati i da ga je teško naterati da potpiše ugovor.

Poslednja Mekgregorova tuča bila je protiv Habiba Nurmagomedova, kada ga je Rus razbio u oktagonu, a onda preskočio ogradu i izazvao opštu tuču u kojoj je i Irac učestvovao. Mekgregorova šestomesečna suspenzija ističe 6. aprila.

Videćemo kako će se dalje razvijati situacija.

Ne propustite