SP - Tijana Bogdanović ispala u četvrtfinalu, trener Jović se čudi: ''Stvarno mi nije jasno...''

Autor: Beta Beta
utorak 27.06.2017.
14:36
Izvor: Beta

Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović nije danas uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pošto je izgubila od takmičarke iz Uzbekistana Dinorahon Mamadibragimove.

Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ds
Beta/Olimpijski komitet Srbije/Ds

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju tekvondo kluba Galeb, Bogdanović, koja se takmiči u kategoriji do 53 kilograma, izgubila je od tekvondistkinje iz Uzbekistana Dinorahon Mamadibragimove na proglašenje.

Srpska reprezentativka vodila je do poslednjeg trenutka sa 5:2, ali je dobila udarac u glavu, pa je Mamadibragimova izjednačila na 5:5, a posle četvrte runde sudije su je proglasile za pobednicu.

Miloš Gladović  je u kategoriji do 58 kilograma izgubio u drugom kolu od Tumenbajara Moloma sa 9:16, dok je Ana Bajić, u disciplini preko 73 kilograma zaustavljena na startu od Kolumbijke Bravo Ernandes sa 1:8.

"Danas je bio loš dan za nas. Ana, Miloš i Tijana nisu uspeli da dođu do medalja. Najbliža je bila Tijana i stvarno mi nije jasno kako je poklonila pobedu, i pored toliko takmičenja i velikih rezultata, izgubila je na jeftin način. Još je mlada i iz ovog poraza mora da izađe jača i bolja", rekao je trener srpskog tima Dragan Jović.

Petog takmičarskog dana u četvrtak, na tatami izlaze Milica Mandić, Draško Jovanov i Marko Đuričić.

Mandić je čestitala Vanji Stanković na osvojenoj zlatnoj medalji i navela da su svi na prvenstvo došli spremni, da nema slabih protivnika.

"Vanja je inspiracija za nas sve. Prema nekim procenama ovo je jedno od najmasovnijih svetskih šampionata i samim tim put do zlata je teži. Ja sam na startu slobodna i čekam pobednicu iz narednog meča. Ovde nema slabih protivnika, svi su došli spremi i nikoga ne smemo da potcenimo", navela je ona.

Ne propustite