Raspametiće vas, top 10 najboljih boksera svih vremena, nema Tajsona!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 02. jun 2020.

  • 10:10

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ugledna bokserska revila napravila top listu i iako o nekim stvarima ne vredi raspravljati, ovo su bili kriterijumi. Najbolji je zaista najbolji, ako pogledate sve parametre...

Raspametiće vas, top 10 najboljih boksera svih vremena, nema Tajsona!
Čuvena bokserska revija "Boks rekords" izbacila je listu najboljih boksera svih vremena. Ukusi su različiti, ali kriterijumi kojima su se vodili su između ostalog ne samo broj pobeda, već odbrana titula, pojaseva u različiti težinskim kategorijama, broja godina na vrhu.

Po njima, najbolji bokser svih vremena, a sigurno i najbogatiji je Flojd Mejveder. Neko će teško protivrečiti ovome, mnogi ga osporavaju, ali brojevi govore za sebe, popularni "Novac" čovek koji je godinama bio sportista sa najvećom zaradom je dobio svih 50 profesionalnih borbi i otišao u penziju. Flojd je 26 puta odbranio titulu, ono što mu ne možete oduzeti je da je najbolji defanzivni bokser svih vremena, kao i najprecizniji udarač. Ne "bombarder", ali taktički "najpismeniji" bokser ikada. Od lake, do midlvejta je dobio sve najveće boksere svih vremena, uključujući i nekoliko sa liste top 10.

Drugoplasirani je njegov veliki rival Manu Pakvajo, jedini čovek u istoriji koji je osvojio titulu o osam težinskih kategorija. Ali, Filipinac je izgubio sedam mečeva, jedan od Mejvedera.

Treći na listi je legendarni Karlos Monzon, Argentinac "Eskopeta", ili prevedeno "kratki pištolj", čovek koji je vladao 60-tih i 70-tih u srednjoj kategoriji, imao čak 100 borbi, dobio 87, samo tri puta bio poražen u karijeri i srušio sve rekorde po godinama vladanja na svetskim ringovima.

Kazino baner

Četvrti je Muhamed Ali, peti Šuger Rej Robinson koji je dobio 174 meča za četvrt veka karijere, izgubio je 19 duela, borio se od lake do kruzera, imao bi i više pojaseva da je želeo da sarađuje sa mafijom koja je vladala boksom posle rata.

Slede na listi, Bernard Hopkins, pa legendarno Džo Luis, zatim Arči Mur koji je dobio 186 profesionalnih borbi, Oskar De La Hoja u Hulio Sezar Čavez.

Nema Tajsona, nema Lenoksa Luisa čoveka koji je držao sve totule, i izgubio dve borbe u karijeri, ali izostali su sa liste i Holifild, kao i Roki Marćano, koji je neporažen, poput Majvedera, povukao se sa 49 pobeda. Izostao je i Džejk La Mota, ali on je imao nesreću da boksuje u vreme Šugera Reja Robinsona, od koga je izgubio četiri borbe od pet, ali dva poraza su bila kontroverzna.

Sve u svemu, kao i svaka, ova lista će izazvati dosta bure...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari