Raspametiće vas, top 10 najboljih boksera svih vremena, nema Tajsona!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 02.06.2020.
10:10
Izvor: Sportske.net

Ugledna bokserska revila napravila top listu i iako o nekim stvarima ne vredi raspravljati, ovo su bili kriterijumi. Najbolji je zaista najbolji, ako pogledate sve parametre...

Povezane vesti

Čuvena bokserska revija "Boks rekords" izbacila je listu najboljih boksera svih vremena. Ukusi su različiti, ali kriterijumi kojima su se vodili su između ostalog ne samo broj pobeda, već odbrana titula, pojaseva u različiti težinskim kategorijama, broja godina na vrhu.

Po njima, najbolji bokser svih vremena, a sigurno i najbogatiji je Flojd Mejveder. Neko će teško protivrečiti ovome, mnogi ga osporavaju, ali brojevi govore za sebe, popularni "Novac" čovek koji je godinama bio sportista sa najvećom zaradom je dobio svih 50 profesionalnih borbi i otišao u penziju. Flojd je 26 puta odbranio titulu, ono što mu ne možete oduzeti je da je najbolji defanzivni bokser svih vremena, kao i najprecizniji udarač. Ne "bombarder", ali taktički "najpismeniji" bokser ikada. Od lake, do midlvejta je dobio sve najveće boksere svih vremena, uključujući i nekoliko sa liste top 10.

Drugoplasirani je njegov veliki rival Manu Pakvajo, jedini čovek u istoriji koji je osvojio titulu o osam težinskih kategorija. Ali, Filipinac je izgubio sedam mečeva, jedan od Mejvedera.

Treći na listi je legendarni Karlos Monzon, Argentinac "Eskopeta", ili prevedeno "kratki pištolj", čovek koji je vladao 60-tih i 70-tih u srednjoj kategoriji, imao čak 100 borbi, dobio 87, samo tri puta bio poražen u karijeri i srušio sve rekorde po godinama vladanja na svetskim ringovima.

Kazino baner

Četvrti je Muhamed Ali, peti Šuger Rej Robinson koji je dobio 174 meča za četvrt veka karijere, izgubio je 19 duela, borio se od lake do kruzera, imao bi i više pojaseva da je želeo da sarađuje sa mafijom koja je vladala boksom posle rata.

Slede na listi, Bernard Hopkins, pa legendarno Džo Luis, zatim Arči Mur koji je dobio 186 profesionalnih borbi, Oskar De La Hoja u Hulio Sezar Čavez.

Nema Tajsona, nema Lenoksa Luisa čoveka koji je držao sve totule, i izgubio dve borbe u karijeri, ali izostali su sa liste i Holifild, kao i Roki Marćano, koji je neporažen, poput Majvedera, povukao se sa 49 pobeda. Izostao je i Džejk La Mota, ali on je imao nesreću da boksuje u vreme Šugera Reja Robinsona, od koga je izgubio četiri borbe od pet, ali dva poraza su bila kontroverzna.

Sve u svemu, kao i svaka, ova lista će izazvati dosta bure...

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Manchester UTD
Thursday, 23.07.2020
19:51

Da bi neko bio najbolji svih vremena, u prevodu LEGENDA tog sporta, ne možete gledati samo suve brojeve i statistiku... To je glupost! Boks je u padu zbog dosadnih boksera, koji se boje ući u razmenu, boksuju na poene, počevši od braće Klička pa na ovamo. Poenta današnjeg boksa imati 2m i koristiti ceo meč prednji levi, boksuju sigurno i dosadno!

avatar
Misosesic
Sunday, 07.06.2020
11:06

Marcano i Ali mrtva trka za broj 1.Mejvejder od 4-6 mjesta.

avatar
Nemanjici
Tuesday, 02.06.2020
19:00

Ovi su neki teski amateri kad ovako pisu

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 02.06.2020
12:37

Mejveder trckaralo... Kako su samo pokrali De la Hoju i Pakmana protiv njega ali marketing brale...

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 02.06.2020
11:48

Ali nije prv , nema Marchano , sedi 1

avatar
The KING (return)
Tuesday, 02.06.2020
11:04

Ne znam kako Mejveder patuljak moze da bude najveci bokser svih vremena, na ulici bi se potukao sa njim na keca, dok sa Tajsonom ne bi ni za dva zivota, toliko o tome...

avatar
DVA HRAMA
Tuesday, 02.06.2020
10:58

Revila Hahaha Mejveder najbolji svih vremena Hahaha Pakvajo Hahaha

avatar
No rules
Tuesday, 02.06.2020
10:57

Mislim da ovakvi izbori vrijedjaju zdrav razum, vrijedjaju boks kao plemenitu vestinu i namecu nezdrave vrijednosti. Svima je jasno da je Muhamed Ali ne samo najveci bokser ikada, vec pored Dzordana najveci sportista kojeg je svijet vidio. Njegov uticaj, harizma, inteligencija brendirali su njegov lik i djelo za sva vremena. Koji Mejveder i kakvi bakraci.