Počeli razgovori o meču Džošue i Fjurija

Autor: Beta Beta
petak 01.05.2020.
22:28
Izvor: Beta

Počeli su razgovori o iščekivanoj borbi za titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji izmedju britanskih boksera Entonija Džošue i Tajsona Fjurija.

AP Photo/Isaac Brekken
AP Photo/Isaac Brekken

Povezane vesti

Kako je danas preneo Bi-Bi-Si (BBC), predstavnici boksera razgovaraju sa vlasnicima sportskih objekata koji žele da organizuju borbu u pokušaju da saznaju koliko novca bi mogli da dobiju.

U ovoj fazi nijedna strana ne razgovara o širim zahtevima. Džošuin promoter Edi Hern rekao je da su razgovori o tome kako bi mogla da se dogovori borba za sve šampionske pojaseve.

Izvor BBC blizak pregovorima rekao je da svi veruju da će se borba održati i potvrdio je da se razgovara.Vlasti u Saudijskoj Arabiji, gde je Džošua boksovao revanš protiv Endija Ruisa u decembru, žele da organizuju meč.

Vlasnik IBF, WBA i WBO pojaseva Džošua trebalo bi da boksuje sa Kubratom Pulevom kada se nastave sportska takmičenja prekinuta zbog pandemije korona virusa. Takodje i Fjuri je vezan ugovorom, za meč sa Diontej Vajlderom.

"Postoji velika prepreka pošto su obojica pod ugovorima za druge mečeve. Sve je rešivo novcem", rekao je Hern, preneo je Skaj.

Razgovori su tek u početnoj fazi, a meč bi mogao da se održi krajem ove godine ili početkom sledeće.

U međuvremenu biće poznato da li će navijači moći da prisustvuju meču, s obzirom na zabranu masovnih okupljanja koja je na snazi u većini zemalja.

Ne propustite