Oktagon "cirkus", Rus razbio MekGregora, tek onda nastala tuča!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 07.10.2018.
09:05
Izvor: Sportske.net

Irac je naučio šta znači kad ljude sa Kavkaza prozivaš tako lično. Kako će UFC reagovati posle svega?

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Od toliko najavljivanog povratka Konora Mekgregora u oktagon nije ostalo puno, Habib Nurmagomedov je bio prejak u meču za titulu prvaka u UFC i pokazao je klasu.

Novi šampion u lakoj kategoriji je za četiri runde rešio pitanje pobednika, ostao neporažen, i osvetio se za sve prozivke i provokacije Irca koji je već u uvodnih par rundi bio u podređenom položaju.

Ali, ono "pravo" je usledilo kada je Rus na kraju meča preskočio kavez i napao Dilona Denisa, Mekgregorovog BJJ trenera, posle svih prozivki i ličnih uvreda na nacionalnoj i verskoj osnovi koje su dolazile iz Irčevog tabora. Jedan od Habibovih trenera je udario i samog izazivača u ringu, tako da je obezbeđenje moralo da ih razdvaja.

Delovalo je nadrealno, publika je pobesnela, i pored poraza Las Vegas je bio uz Irca, protiv momka iz Dagestana koji očigledno ne može da se kontroliše. Na kraju je zvanični najavljivač proglasio pobednika bez bilo koga u ringu.

Nije bilo ni posebnog slavlja, sve se brzo završilo uz nervozu organizatora koji još nije isplatio šampiona zbog dešavanja posle meča, dok je MekGregor dobio svojih tri miliona dolara.

Ostao je gorak ukus, posle svega, provokacija Irca koji je rivala nudio viskijem iako zna da je posvećeni musliman, nazivao ga teroristom, sve je to možda bio šou, ali ono što se dešavalo posle meča zaista ponovo otvara pitanje da li je ovo sport.

Prvi čovek UFC-a Dejna Vajt rekao je da će ova organizacija možda da oduzme Nurmagomedovu pojas. Što je s jedne strane razumljivo, ali podsetimo da je Konor ove godine bacao predmete na autobus u kome se nalazio Habib, ali u kome su bili i drugi borci. On je tada lakše povredio nekoliko njih i "popio" tri policijske prijave.

Sve to je počelo mnogo ranije, kada je Artjom Lobov, prijatelj i sparing partner Konora, na televiziji isprozivao Nurmagomedova, nakon čega su se posle njih dvojica sreli u hotelu, a onda mu je Habib sasuo sve u lice i prilično ga ponizio.

Posle svega, Nurmagomedov se izvinio publici, organizaciji, Las Vegasu i državi nevadi, ali je rekao da mu najteže tek predstoji: suočavanje sa svojim ocem, koga je ovim osramotio.

Poraz na prvi pogled nije uticao na popularnost Mekgregora. On gubi i dobija ogroman novac, setite se da je uzeo 100 miliona za poraz od Mejvedera u boksu.

Mislilo se da će posle toga da se penzioniše, ali se vratio u ring i odmah udario na najjačeg. Ako je bilo sumnje kako će da se Habib nosi sa elitom, sad je više nema. Konor ima još mnogo toga da pruži, ali deluje da Habibu stvarno ne može ništa.

To je sa sportske strane, ali ko može da razmišlja o sportu posle ovakvih scena?


Ne propustite

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vlado rosonero
Sunday, 07.10.2018
12:48

Connor je izgubio jer nije bio spreman, losa kondicija. Inace bi razbio ovo djubre

avatar
Blackmamba24
Sunday, 07.10.2018
11:28
avatar
Volem Vosu
Sunday, 07.10.2018
10:49

Udri nabedjenka i njegove pijune.

avatar
rossonero_t
Sunday, 07.10.2018
10:47

Tako je bre, zadavi naduvenka, ucutao se sad malo!

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 07.10.2018
10:47

E vala neka je popio batine

avatar
Los Vikingos
Sunday, 07.10.2018
10:13

Khabib je uradio ono sto je i pricao. Sve vrijeme je bio bolji cak je bio bolji i u stand-up. Ovo sto je bilo posle borbe je moralo da se desi, svi su ga vredjali tako da je Conor zajedno sa svojom ekipom dobio dobre batine. A ovi Ameri sto su poceli da placu zato sto im je njihov ljubimac dobio batine, mogu samo da gledaju i uce, imali su besplatan cas u Vegasu.
Khabib champ!!!

avatar
james sawyer
Sunday, 07.10.2018
10:11

mcgregor nema sta vise da trazi? o cemu ti pricas , ispravite taj deo jer stvarno zvuci smesno , svi smo znali da ako ga khabib baci na pod to je to , conor se odlicno branio , dok su bili na nogama mcgregor je bio bolji

avatar
Dimebag Darrell
Sunday, 07.10.2018
11:41

Gotovo, pa si pod uticaj Amera...vjerovatno imas i Iphone? :)

avatar
Nicklas Bendtner
Sunday, 07.10.2018
11:52

U cemu je bio bolji, u pljuvanju prije meca. Obrisi komentar bez da bespotrebno raspravljam. Samo cu reci da je odnos značajnih udaraca u prve dve runde bio 57-3. Tako da ne znam kako je bio bolji na nogama.

avatar
The_Matrix
Sunday, 07.10.2018
09:49

Vredjali su ruse, dagistance, islam i muslimane tokom celog meca. Ovaj smesni plavusan je bio najglasniji i zato je Khabib krenuo na njega. Ceceni su tvrd narod kao i rusi generalno i ne povlace se. Zvizduci publike ovde nisu bitni kako se predstavlja vec reci koje su trajale pre borbe, tokom borbe i nakon njenog kraja. Drago mi je sto sam video kako pravi sampion pobedjuje lika koji samo zna da prica gluposti i drago mi je bilo sto sam video kako jedna ekipa ide preko svih.

avatar
No rules
Sunday, 07.10.2018
09:49

Ako je neko zasluzio ovako neslavan kraj to je Mkgregor! Rus pocistio pod sa njim i poslao ga u prosjek.

avatar
GillesSimon
Sunday, 07.10.2018
09:16

Mcgregor naduvani pijetlić!