Hukića muči nostalgija...

 • Autor: Beta

 • 27. decembar 2012.

 • 16:33

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Svetski bokserski šampion u kruzer kategoriji Muamer Hukić rekao je danas da ga sve više "vuče" Srbija i da mu je san da ima borbu u Beogradu.

Hukića muči nostalgija...
Hukić boksuje pod profesionalnim imenom Marko "Kept'n" Huk i važi za prvog borca u kruzer kategoriji, u kojoj je šampion u verziji WBO. On je rodjeni Novopazarac, a sa osam godina je otišao u Nemačku i tamo se proslavio.

"Moja velika želja je da boksujem ovde, samo da ubedim nemačku televiziju u to. Najviše bih voleo da to bude u Areni. Najviše bih voleo da to bude u teškoj kategoriji, pošto sam u kruzeru pobedio sve", rekao je Hukić na druženju sa novinarima u Beogradu.

Hukić je jedna od najvećih zvezda evropskog boksa, a u svetu je kod navijača izuzetno popularan zato što su sve njegove borbe izuzetno zanimljive. Van ringa je ostavio utisak izuzetno prijatne i mirne osobe sa dobrim manirima.

"Sa osam godina sam otišao iz Srbije. Odrastao sam u Bilefeldu, a posle prvog profesionalnog ugovora sam prešao u Berlin. Njima je teško da izgovore 'Muamer', a Marko je poznato ime i tamo i ovde. Prezime su mi skratili na Huk da bi se lakše pamtilo. U pasošu i na svim dokumentima i dalje piše Muamer Hukić", rekao je ovaj bokser.

Hukićeve borbe prenose se na 82 televizije u svetu, a ove godine je stupio u kontakt sa promoterskom kućom Balkan boksing i televizijom B92, koja će ubuduće prenositi njegove mečeve.

On je novinarima rekao i da razmišlja o promeni zastave, odnosno da se umesto pod zastavom Nemačke bori pod zastavom Srbije.

"Samo je potrebno da se ne naljuti nemačka televizija da bi se to desilo", rekao je Hukić uz širok osmeh.

"Nemačka mi je mnogo pružila. Teško da bih bio šampion da sam ostao ovde. Ali, nemački narod je mnogo drugačiji od našeg, nekako hladniji. Mi smo vruća nacija i zato me sve više vuče da se vratim ovde", rekao je Hukić.

O njegovom vaspitanju dovoljno govori i to što je po osvajanju svoje prve titule u ringu zahvalio roditeljima, kao i - babi i dedi. Rekao je da duboko poštuje roditelje i da je dobar sin. Sada je oženjen i ima sina.

Popularni Huk, što je engleska reč za udarac kroše, imao 28 godina. Do sada 37 borbi, od čega 34 pobede, jedan nerešen meč i dva poraza.

"U prvom porazu (protiv Stiva Kaningema) sam slomio ruku u petoj rundi i onda ostalih sedam boksovao tako. A (Aleksandra) Povetkina (u teškoj kategoriji, verzija WBA) sam pobedio, ali su njemu dali odluku zbog bokserske politike. To su mi i rekli", rekao je Hukić.

Ako se u 2013. odluči da pređe u tešku kategoriju, prvi protivnik će mu biti Povetkin.

"Da rešimo to jednom za svagda", objasnio je.

U kategoriji snova spada mu i borba sa jednim od braće Kličko.

"Oni da su zainteresovani, to bi se odavno desilo. Moj tim im je nudio pet miliona evra. Imamo Olimpijski stadion u Berlinu od 80.000 mesta, to bi bilo puno i bio bi spektakularan meč", rekao je Hukić.

Na pitanje sa kojim bi od braće više voleo da se bori, samouvereno i sa osmehom, u svom stilu, odgovorio je: "Sa starijim (Vitalijem, 41)! Ovaj mlađi (Vladimir, 36) je već bio nokautiran, pa mi je ovo veći izazov".

Hukić je ispričao nešto i svojim počecima i o svom karakteru. Počeo je sa tekvondom, u kome je dobio crni pojas, a onda je prešao na kik boks i konačno završio na boksu. Prelazak u drugu zemlju mu nije bio lak, pošto je u Srbiji završio prvi razred.

"Nisam znao jezik, bio sam nov, morao sam da se dokažem. Kada sam malo porastao, napunio 12-13 godina, bio sam mnogo jak, najjači u školi. Kad je neko od ovih većih hteo da bije ove mlađe, dolazili su kod mene i ja sam ih branio, zato su me voleli", ispričao je Hukić.

Sledeća njegova borba je planirana za mart, a protivnik će najverovatnije biti prvi izazivač, Britanac Ola Afolabi, sa kojim se do sada sastajao dva puta i ima pobedu i nerešen meč.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari