Džošua pobedio uz zvižduke!

Autor: Pavle Knežević
nedelja 29.10.2017.
08:48
Izvor: Sportske.net

Ujedinjeni kralj teške kategorije imao je problema da zaustavi malo poznatog rivala. Prekid borbe na kraju izazvao i zvižduke.

Beta/AP/Nick Potts PA via AP
Beta/AP/Nick Potts PA via AP

Povezane vesti

Svetski prvak teške kategorije Entoni Džošua zadržao je svje pojaseve u verzijama IBF, WBA i IBO, produžio je seriju nokauta, ali mu uopšte nije bilo lako da pobedi malo poznatog Karlosa Takama. Prekid meča se nije svima svideo.

Džošui je ovo bila prva borba pošto je preuzeo štafetu od legendarnog Vladimira Klička, ali je večeras morao da koristi svoju prednost u veličini, snazi i brzini da bi postepeno zaustavio više nego raspoloženog Francuza poreklom iz Kameruna.

Sudija Fil Edvards zaustavio je borbu minut i 34 sekunde pre kraja 10 runde, što je izazvalo zvižduke i dela Džošuinih navijača pred rasprodatim stadionom Milenijum u Kardifu, odnosno pred 78.000 gledalaca.

Ovo je Džošui 20. pobeda u profesionalnoj karijeri i 20. nokaut. Karlos Takam, koji je oko 20 centimetara niži i desetak kila lakši od Britanca, nije osvojio mnogo rundi, ali je pokazao izdržljivost kakva se retko viđa.

On nijednom nije odustao, niti usporio u pokušaju da pobedi šampiona, koji je pre meča na kladionicama bio favorit u odnosu 50:1.

Dzosua Takam

"Kao što ste videli, bila je ovo dobra borba dok je sudija nije prekuno. Osećam samo poštovanje prema Takamu jer se pokazao u odličnom svetlu. Kao što sam rekao, ne zanima me šta se dešava sa sudijama, jer to nije moj posao. Moj posao je da brinem o protivniku", rekao je Džouša odmah posle meča za Skaj sports.

Džošua je u trenutku prekida meča precizno pogađao 36-godišnjeg Takama repertoarom udaraca, ali ga nije ni oboroio, niti usporio.

"Pokušavao sam da ga slomim iz runde u rundu, ali sudija je zaustavio meč pre nego što sam uspeo. Šta, ljudi hoće da ga vide onesvešćenog na podu? Ako je tako, onda razumem negodovanje. Ali, pobeda je pobeda, sada krećemo pozitivno u narednu godinu", rekao je Džošua.

Takam sada ima skor od 35 pobeda, četiri poraza i jedne nerešene borbe. On je u ovaj meč ušao kao vrlo kasna zamena, jer je Džošua trebalo da se bori sa Kubratom Pulevim, koji se 16. oktobra povukao zbog povrede ramena.

Ne propustite