De la Hoja: ''Meč Mejvedera i Megregora je cirkus''

Autor: Beta Beta
petak 26.05.2017.
16:35
Izvor: Beta

Bivši svetski bokserski šampion Oskar de la Hoja rekao je danas da bi meč izmedju Flojda Mejvedera i zvezde mešovitih borilačkih veština Konora Megregora bio "cirkus" i "farsa".

Povezane vesti

Svetski šampion lake kategorije UFC Irac Konor Megregor (28) rekao je nedavno da je potpisao svoj deo ugovora za borbu protiv 40-godišnjeg Amerikanca Flojda Mejvedera, koji se povukao iz boksa 2015. godine kao neporaženi svetski bokserski šampion.

Mejveder je rekao da postoji 90 odsto šanse da će se boriti protiv Megregora, ako se bude vratio u ring.

"Uspeh u jednom sportu ne garantuje uspeh u drugom. Nije baš da će se Megregor boriti protiv dobrog boksera, niti osrednjeg, on će se boriti protiv najboljeg. Izgleda mi da će cirkus poznat kao borba Flojda Mejvedera i Konora Megregora u bliskoj budućnosti stići u grad", rekao je De la Hoja, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je dodao da treba napraviti razliku izmedju sportova.

"Potpuno razumem privlačnost koju oseća svaki navijač borbenih sportova. Megregor je gotovo sigurno najbolji MMA borac, a Flojd je Flojd, najdominantniji bokser svog vremena. Da budemo jasni, to su dva različita sporta", naveo je De la Hoja.

De la Hoja, koji se povukao 2009. godine, rekao je da je njemu u interesu dobrobit boksa.

"Naš sport se možda nikada neće oporaviti. Da iskoristim pomalo ekstremnu analgogiju - ja sam na primer prilično dobar golfer. Da li ću moći da se takmičim protiv Rorija Mekilroja, Džordana Spejta ili Serhija Garsije? Naravno da ne. Ne bih ni pokušao", naveo je De la Hoja.

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vozd87
Saturday, 27.05.2017
04:15

Заиста нема логике мешати спорт у коме се користе искључиво руке ударци изнад појаса,са спортом у ком је дозвољено и коришћење ногу,рвање,борба у партеру,полуге,ударци противника на патосу итд итд.

avatar
Nicklas Bendtner
Friday, 26.05.2017
17:38

Objektivno covjek je upravu, to bi bio obican cirkus cisto marketinski mec da se odrzi a mislim da bi svi mi bili razocarani tim mecom.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 27.05.2017
00:24

Zavisi kako bi se tukli. Naravno ne bi bilo za goli zivot,ali kod ovakvih borbi bi najpostenije bilo oba borca daju SVOJIH 50m i pobednik nosi sve,e to bi bilo da zadnje kapi znoja

avatar
Friday, 26.05.2017
16:46

Flojd Mejveder je hobit podvala boksa,taj ne moze nikog na ulici da prebije,za njega vazi da ima takav patoloski strah od batina u javnosti da sa sobom vuce uvek 30.gorila gde god da ide to se zna....