Bravo, Viktore! Prva medalja za Srbiju na Evropskim igrama!

Autor: Beta Beta
nedelja 14.06.2015.
18:57
Izvor: Beta

Reprezentativac Srbije u rvanju Viktor Nemeš osvojio je danas srebrnu medalju u kategoriji do 75 kilograma grčko-rimskim stilom na Evropskim igrama u Bakuu, u Azerbejdžanu.

Twitter, Olimpijski komitet
Twitter, Olimpijski komitet

Povezane vesti

Nemeš je u finalu izgubio od domaćeg takmičara Evrina Mursalijeva sa 1:3.

To je prva medalja za Srbiju na Evropskim igrama u Bakuu.

"Evropske olimpijske igre i rezultat koji sam postigao ulivaju mi još veće samopouzdanje, jer sam osetio da mogu ravnopravno da se rvem sa najvećim svetskim imenima", rekao je Nemeš osvajanju srebrne medalje.

"Imao sam petoricu izuzetnih protivnika, nažalost, domaćin je u finalu bio bolji i ja mu iskreno čestitam. I ove Igre, kao i takmičenje u Poljskoj kada sam postao prvak Evrope za mladje seniore, samo su usputne stanice ka primarnom cilju, a to je Svetsko prvenstvo u Las Vegasu, kada će se ostvarivati i norme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Moj san i cilj je da u Brazilu uspem da osvojim odličje za Srbiju", dodao je Nemeš.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da je zadovoljan rezultatima srpskih rvača.

"Ono što smo planirali, to smo i ostvarili, a Viktor Nemeš je još jednom dokazao da će sledećih 10 godina vladati strunjačama širom sveta. Čestitam mu, ali i Aleksandru Maksimoviću koji je bio nadomak bronzanog odličja, ali nije uspeo da ga osvoji. Konkurencija u Azerbejdžanu je na vrhunskom nivou, a ovo je za rvače takmičenje na nivou Evropskog prvenstva", rekao je Trajković.

"Sada ćemo da se odmorimo, a zatim počinju pripreme za Svetsko prvenstvo u Las Vegasu, gde će titulu prvaka braniti sada povredjeni Davor Štefanek. Cilj nam je da u Rio de Žaneiro odemo s trojicom takmičara i da rvanje na Olimpijskim igrama Srbiji donese medalju posle više od četiri decenije", dodao je Trajković.

Ne propustite