Borovčanin novi predsednik Bokserskog saveza Srbije

Autor: Pavle Knežević
petak 13.10.2017.
16:05
Izvor: Sportske.net

Boks je ponovo u rukama boksera. Novi predsednik, doskorašnji aktivni sportista ima velike ambicije kada je srpski boks u pitanju.

Privatna kolekcija
Privatna kolekcija

Povezane vesti

Nekadašnji profesionalni bokser i kandidat za titulu prvaka sveta u kruzer kategoriji Nenad Borovčanin izabran je danas za Bokserskog saveza Srbije.

Izbornoj skupštini BSS-a prisustvovalo je 47 delegata i svi su glasali za Borovčanina. Njegov pomoćnik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Miloš Gobeljić. Novoizabrani predsednik saveza prošao je put od talentovanog početnika, do titule WBO evropskog šampiona. U profesionalnoj karijeri imao je učinak od 30 pobeda bez poraza.

Borovčanin je u svom izlaganju po izboru za predsednika izneo svoj plan i program. Njegov prioritet je aktiviranje besplatne škole boksa na teritoriji cele Srbije, zatim, kako je rekao, edukacija trenera "da stvaraju bokserske šampione, ali pre svega dobre ljude i poštene i radne građane Srbije"; Borovčanin je rekao da želi da vrati srpski boks na međunarodnu scenu i da bokseri iz Srbije "budu strah i trepet na svetskim i evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama".

"Reči nisu prazne, već od 1. novembra naša reprezentacija, nakon tri godine pauze,  ide na tronedeljne pripreme, za veliko i izuzetno značajno takmičenje koje nam sledi na nacionalnom nivou,  Zlatnu rukavicu.

Velika zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i obezbeđenim uslovima, kako bi ovo nekada prestižno takmičenje ponovo ugledalo svetlost onakvu kakva je krasila pre par decenija. Velika zahvalnost jer bez države boks ne može na šampionski vrh
", rekao je Borovčanin.

Zlatna rukavica će se održati u beogradskoj Areni 25. novembra.

Ne propustite