Zeverin Frojnd najbolji na otvaranju Četiri skakaonice!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 29.12.2015.
23:48
Izvor: Sportske.net

Velika radost za Nemačku nakon dugog niza godina.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Na spektakularan način počela je 64. Turneja četiri skakaonice. Zeverin Frojnd je pobedio na cuvenoj “Šatemberg” skakaonici u Oberzdorfu i priredio ogromnu radost domaćoj publici.

Fantastičan skok u drugoj seriji od 137.5 m omogućio mu je da prestigne konkurenciju i postane prvi Nemac nakon Svena Hanavalda u sezoni 2002/2003, koji je pobedio u Oberzdorfu. Sakupio je 307.2 poena, tri više od Austrijanca Mihaila Hajbeka kome ni najduži skok dana od 139 m nije bio dovoljan da zabeleži trijumpf.

Razočaravajuće treće mesto zauzeo je Peter Prevc, koji je važio za favorita pred takmičenje. Slovenac je juče dominirao u kvalifikacijama, na svim treninzima je bio bez premca i kada je nakon prve serije opet bio najbolji, niko nije sumnjao da mu pobeda može izmaći. Veliki pritisak koji je sigurno osetio nakon sjajnog izdanja Frojnda u drugoj seriji učinio je svoje, podbacio je i na taj način prekinuo niz od tri vezane pobede u Svetskom kupu.

peter prevc

Može se reći da su favoritiu globalu bili uspešni u Oberzdorfu. Nije bilo velikih iznenađenja u prvoj seriji, favoriti su bez problema dobijali svoje duele sa slabije rangiranim takmičarima. Od poznatih imena jedino je dvostruki pobednik Četiri skakaonice Gregor Šlirenzauer ispao, ali kako on ima najslabiju sezonu u karijeri to nije nimalo čudno.

oberzdorf cetiri skakaonice

Prava borba počela je u drugoj seriji kada je na red došlo najboljih deset takmičara. Prvi je zablistao legendarni Noriaki Kasai koji je stilski perfektnim skokom od 133.5 na kraju uspeo da završi kao peti. Japanac je uspeo da razdvoji u plasmanu dva Norvežana Andresa Fanemela i Keneta Gagnesa, koji su zauzeli četvrto, odnosno šesto mesto.

oberzdorf cetiri skakaonice

Branilac titule Štefan Kraft skliznuo je sa treće pozicije koju je držao nakon prve serije na sedmu, još veći pad je imao Danijel Andre Tande, sa druge na desetu.

Prva stanica Četiri skakaonice pokazala je na njoj uvek sve moguće. Puno obrta i neizvesnosti koje smo danas videli, obećava nam veliku borbu do samog kraja takmičenja.

oberzdorf

Skakači će sutra imati dan pauze, a poseldnjeg kalendarskog dana u godini na programu su kvalifikacije u Garmiš-Partenkirhenu. Zvanično takmičenje u Garmiš-Partenkirhenu je 1. januara u 14.00 h.

Ne propustite

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coa
Wednesday, 30.12.2015
21:38

Drago mi je da je posvecen prostor ovom dogadjaju iako nisam neki veliki poznavalac i neki ultra fan (obicno odgledam Garmis svake godine a ostalo ako zakacim). Tekstovi do sada vise nego korektni samo napred. Pozdrav

avatar
ManchesterUnited
Wednesday, 30.12.2015
01:35

Ja sam reko da osvaja.Ako pogodim ostavljam adresu a vi saljite poklone :)