Spremite se, oni poleću!

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 20. novembar 2015.

  • 23:49

  • Izvor: Borisav Tijanić

  • facebook
  • twitter
  • email

Od našeg stručnog saradnika Borisava Tijanića ćete u narednih nekoliko meseci moći da pročitate kompletnu analizu nove sezone u ski-skokovima, a za početak vam je pripremio najavu sezone.

Spremite se, oni poleću!
Kalendarski, zima će stići za nešto više od mesec dana, ali i ona ima svoje vesnike. Dolaskom ptica selica možemo osetiti proleće, a vesnici zime koje ću spomenuti nisu ptice, ali takođe lete. Iz nemačkog mesta Kligental najbolji svetski ski skakači poslaće poruku, poletite sa nama u susret zimi!

Sezona zimskih sportova počinje a jedna od najatraktivnijih disciplina u kojoj možemo uživati su ski skokovi. Nakon osmomesečne pauze neustrašivi nebeski letači vraćaju se na zaletišta i kreću u borbu za najveće dužine. Ovogodišnji Svetski kup sadržaće se od 31-og individualnog i 6 takmičenja u konkurenciji timova. Treću godinu u nizu spomenuti Kligental ce biti prva stanica u sezoni, pa se može reći da je tradicionalna praksa početka sezone na skandinavskom tlu prošlost. U subotu će biti održano timsko takmičenje, a prva borba pojedinaca za bodove zakazana je za nedelju.

Veliki Kristalni globus namenjen pobedniku Svetskog kupa brani Nemac Zeverin Frojnd, koji je u epskom finalu prošlogodišnje sezone na Planici uspeo da se nadje ispred Petera Prevca, zahvaljujući većem broju pobeda u sezoni jer su imali identičan broj osvojenih bodova. Frojnd u sezonu ulazi sa oreolom najvećeg favorita da ponovi uspeh, a u vrlo jakom nemačkom timu velika su očekivanja od Ričarda Frajtaga i Andreasa Velingera.

Ahonen

Nemački tim će najvećeg rivala imati u Austriji koja će pokušati da povrati primat koji je izgubljen. Gregor Šlirencauer, Mihail Hejbok i Štefan Kraft su momci koji pretenduju na najviši plasman i to treba da im omoguće.

Ostale reprezentacije sigurno neće pasivno gledati okršaj ove dve skakačke velesile,već će ih izazvati. Slovenci veruju da će Petar Prevc nastaviti sa dobrim izdanjima i zaboraviti na nesrećno izgubljenu titulu protekle sezone. Dvostruki olimpijski šampion iz Sočija Kamil Stoh nakon sezone u kojoj su ga povrede omele da prikaže vrhunske performanse, sada je potpuno spreman i željan da se vrati u sam vrh gde mu je i mesto. Nadamo se da će i ove godine u pravi plan iskočiti neka nova zvezda i da će kandidata za podijum biti što više.

Treba napomenuti da je Svetski kup od ove godine siromašniji za dva velikana, Anders Bardal i Anders Jakobsen su odlučili da kažu zbogom aktivnom skakanju. Ipak lepa vest je da ćemo makar još ovu sezonu imati privilegiju da posmatramo ljude koji su ispisali najlepše stranice ovog sporta, Janea Ahonena, Simona Amana i coveka koji prkosi biologiji i koji će verovatno oboriti neke sopstvene rekorde, Noriakija Kasaija.

Sochi Olympics Ski Jumping Men

Naredna 4 meseca karavan ski skakača će posetiti 10 zemalja i fanovima širom sveta donositi dobru zabavu i pregršt uzbuđenja ovog. Ostaje na kraju da im poželimo dobre vremenske uslove tokom takmičenja,što manje padova, da izaberemo svoje favorite i navijamo!
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari