Novak to može!

Autor: Ivan Minić
ponedeljak 03.08.2015.
08:54
Izvor: Ivan Minić

Bila je ovo neverovatna godina za Đokovića.

BETA/AP Photo/Pavel Golovkin
BETA/AP Photo/Pavel Golovkin

Povezane vesti

Po mnogo čemu najbolja u karijeri, uprkos tom nesrećnom porazu u Pariskom finalu. Zaslužio je i tu titulu, svi to znamo, ali avaj...

Verujem da će kompletirati Grand Slam, možda već sledeće godine, i verujem da će mu biti mnogo lakše, iako, istini za volju, ako neko ume da se nosi sa pritiskom, onda je to on.

Pišem ovo, jer želim da Vas upozorim na to da nas u narednih mesec dana očekuju spektakularne stvari sa Severnoameričkog kontinenta.

Za nekoliko dana počinje Montreal, sledi Sinsinati, a krajem meseca i US Open. U Kanadi i Sinsinatiju Novak brani 3. kolo. Kanadu, jedini Masters koji menja lokaciju (Toronto i Montral na smenu) osvajao je 3 puta. Sinsinati je jedini Masters koji mu nedostaje, uz četiri poraza u finalima, dva od Rodžera i dva od Endija, nekako je uvek falilo malo sreće.

Do ovog trenutka Novakov skor u ovoj sezoni je 48–3, a sva četiri ovosezonska Mastersa je osvojio. Ukoliko osvoji i Cincinati, biće jedini kome je to pošlo za rukom. U neka prošla vremena, neki veliki igrači su osvajali ovakve trunire, ali tada su stvari bile drugačije. Na US Open-u brani polufinale, a još jedna titula u Njujorku je takođe dostižan cilj.

Britain Wimbledon Tennis

Polovinom septembra, Novak bi mogao da napravi nezamisliv rezultat na ATP listi, a već sada ima 4200 bodova prednosti u odnosu na Federera, 6000 u odnosu na Marija, i 8000 u odnosu na Vavrinku. U slučaju da nastavi sa rezultatima sa početka sezone, Novak se može približiti, a teoretski i dostići neverovatnih 18000 bodova (brani 900, u igri je 4000, računajući i Šangaj čak 1260 vs 5000).

Jedini put da je svet video ovakvu dominaciju, bilo je 2006. godine, kada je Federer odigrao zastrašujuću sezonu koju je završio skorom 92-5 uz 12 titula i još 4 finala (sva četiri je izgubio od Nadala, tri od toga na šljaci)

Novak je spreman za to. Ima igru za to. Srce nikada nije bilo sporno. Ni glava. Samo da posluže fizikalije. Malo sreće, sigurno neće smetati.

Vreme je.

Ne propustite

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ronaldinjo
Monday, 03.08.2015
10:20

Naravno da moze, igra tenis zivota

avatar
Amar Zo
Monday, 03.08.2015
10:00

Moze Nole sve !!

avatar
O\'Sullivan147
Monday, 03.08.2015
09:54

Naravno da moze,ali prioritet je Sinsinati i US open,nek to osvoji i ne mora vise nista do kraja sezone sto se mene tice.n Ajmooooo