Norveška bajka u Lilehameru

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 06.12.2015.
20:51
Izvor: Sportske.net

Nakon par uvodnih takmičenja u svetskom kupu ski skakača jasno je da ćemo ove sezone dobiti nove zvezde. Momci koji munjevito idu ka tom statusu dolaze iz Norveške.

BETA/AP Photo/Jens Meyer
BETA/AP Photo/Jens Meyer

Povezane vesti

Da je neko norveškim navijačima na kraju prošle sezone, kada su ostali bez dva najbolja skakača rekao da će njihovi skakači na početku nove biti dominanti, verovatno bi se nasejali i rekli da je to bajkovita zamisao. Ipak, ta bajka se pretvorila u realnost.

Kenet Gagnes je pobednik drugog takmičarskog dana u Lilehameru. Norveški takmičar je skokovima od 98 m i 99 m dominatno iza sebe ostavio konkurenciju i ostvario prvu pobedu u karijeri.

Peter Prevc polako stiče oreol večito drugog, četrnaesti put našao se na drugoj stepenici pobedničkog postolja.

Osvajanjem trećeg mesta, još jedan mladić, Johan Andre Forfang omogućio je Norvežanima da ponovo imaju dva takmičara na podijumu.

Vetar konačno nije bio u prvom planu i takmičenje je moglo da se odvija bez prekida. Nakon prve serije Gagnes, Prevc i Forfang su se izdvojili i kako je na malim skakaonicama mnogo teže nadoknaditi zaostatak bilo je jasno da će se pobednik tražiti među njima.

Forfang je izazvao Prevca skokom od 99.5 m, Prevc sa 100.5 m je na taj izazov odgovorio,ali Gagnes nije dozvolio da kao juče nesrećno ostane bez pobede i sigurnim skokom od 99 m odbranio je vodeću poziciju iz prve serije.

Danijel Andre-Tande je imao najduži skok dana 103 m, ali je u prvoj seriji bio dosta lošiji pa se na kraju morao zadovoljiti trinaestom pozicijom. Roman Kudelka je uspeo da veže dva vrhunska skoka i četvrtim mestom najavio da najbolje od njega tek dolazi.

Osvajanjem petog mesta Zeverin Frojd je zadržao prvo mestu u generalnom plasmanu sa 205 osvojenih bodova, Kenet Gagnes je sa bodom manje na drugom mestu a treći je Peter Prevc sa 184.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gunner14
Sunday, 06.12.2015
22:20

Bravo za rubriku. Dugo se cekalo na nesto ovako.

avatar
ManchesterUnited
Sunday, 06.12.2015
18:00

Slirencauer, Aman, Prevc, Zila... mnogi koji su vazili za favorite sadnisu u nekoj formi

avatar
Maestro_(Chelsea)
Thursday, 10.12.2015
22:57

Jedan,jedini Tomas Morgensten

avatar
Maestro_(Chelsea)
Friday, 11.12.2015
17:11

mOJA GRESKA A BAS STETA OD KAD PRATIM SKOKOVE NAVIJAO SAM ZA NJEGA

avatar
ManchesterUnited
Friday, 11.12.2015
00:40

Morgenstern* :) Steta sto ne skace vise.