Nižnji Tagil: Nova pobeda Zeverina Frojnda

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 13.12.2015.
10:17
Izvor: Sportske.net

Prvo takmičenje od dva u Nižnjem Tagilu je održano juče, evo i izveštaja našeg saradnika, Borisava Tijanića.

BETA/AP Photo/Jens Meyer
BETA/AP Photo/Jens Meyer

Povezane vesti

Ruski zimski centar Nižnji Tagil ugostio je najbolje svetske ski skakače ovog vikenda. Nemački takmičar Zeverin Frojnd pobedio u prvom od dva nadmetanja koliko je predviđeno.

Skokovi od 132 m i 134 m omogućili su mu da dođe malog jubileja, dvadesete pobede u karijeri. Peter Prevc (inače, čovek koji je proglašen sportistom godine u Sloveniji) je još jednom morao da se zadovolji drugim mestom, dok je Joakim Hauer osvajanjem trećeg mesta postao peti različiti Norvežanin koji je ove sezone bio na podijumu.

Norvežani su ponovo pokazali da su trenutno reprezentacija sa najviše raspoloženih skakača. Odmah iza Hauera u plasmanu redom su sledili Andreas Stjernen, Johan Andre Forfang i Danijel Andre-Tande, dok je heroj iz Lilehamera Kenet Gagnes završio na osmom mestu.

Germany Ski Jumping World Cup

Anže Lanišek se potrudio da Prevc ne bude jedini Slovenac u deset najboljih. Mladi takmičar je osvojio sedmu poziciju, sto je njegovo najbolje ostvarenje u karijeri.

Iskusni Manuel Fetner devetim mestom sačuvao čast Austrijanaca koji su doputovali u Rusiju bez Gregora Šlirenzauera i Andreasa Koflera.

Simon Aman je napravio najbolji rezultat sezone, bio je deseti i tako najavio da će narednog vikenda pred svojim navijčima u Engelbergu biti još bolji.

Drugi takmičarski dan u Nižnji Tagilu počinje u nedelju kvalifikacijama u 13.45 h, a zvanično takmičenje je zakazano za 15.00 h.

Ne propustite