Nemanja 'MAESTRO' Matić...

Autor: Miloš Marković
sreda 19.11.2014.
12:31
Izvor: Miloš Marković

Malo je poznato da je srpski reprezentativac karijeru počeo kao 'desetka', te da mu je prvi trener bio – otac.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Bez namere da budem subjektivan, klupski ili patriotski obojen u svom komentaru, ali Nemanja Matić je čovek trenutka.

Impresivne partije ovog gorostasa, džina kako ga je nazvao sam Žoze Murinjo, ne ostaju nezapažene, a srpski fudbaler podjednako pleni i svojim staloženim ponašanjem, zrelošću mnogo starijeg igrača, skromnošću kao svoje najveće vrline.

Atipičan primerak modernog fudbalera, bez ikakvih odlika 'marketinški isplativog igrača' Nemanji Matiću NIKO ne može poreći da je zvezda. U pravom smislu te reči. Okrenut porodici, srećno oženjen otac trogodišnjeg sina ne razmeće se, na terenu, niti van njega.

Domovinu je napustio kao tinejdžer, kao 25-godišnjak već igrao u pet zemalja, govori četiri jezika, po svim parametrima bogat čovek.

Motivisan da uspe, orijentisan svom poslu, Matić u stvari fudbal ne doživljava tako. Fudbal je njegov život.

„Još kao petogodišnjak znao sam da ću da igram fudbal, svaki dan sam igrao fudbal, samo to sam radio. Završio bih školu i odmah bih uzeo loptu, igrao sam fudbal i noću. Nikada nisam mogao da zamislim da radim nešto drugo.“, rekao je Matić engleskim medijima.

Karijeru je počeo na mestu 'desetke', fudbal je u njega usadio otac.

„Kao mali sam igrao za Vrelo, mali fudbalski klub u Srbiji. Počeo sam kao desetka, kao 'maestro', prvi trener mi je bio otac koji me je trenirao do desete godine. Moj brat sada igra desetku, a mnogo toga sam ga upravo ja naučio. I dalje ga učim.“, kroz osmeh je istakao Matić.

Iako mladi, Matić ima veliko iskustvo, radio je sa raznim trenerima, različitim stručnjacima, velikim imenima. Od svakog je naučio po nešto, zadržao u sebi ono najbolje, ono što ga i čini igračem kakav je danas.

„Ne sećam se detalja ili jednog konkretnog saveta. Od svakog trenera naučiš po nešto posebno i to je ono što te oblikuje kao igrača.“, rekao je Matić, koji je i u reprezentaciji dobio priliku da sarađuje sa Radovanom Ćurčićem.

Pohvalno se izrazio o novom selektoru, makar bio i privremeni, ali i dao mu glas podrške. Smatra Čelsijev as da Ćurčić može da donese stabilnost reprezentaciji i da zaslužuje šansu. Ako neko zna da ljudima treba dati priliku onda je to upravo Nemanja Matić.

'Odbačen' od Čelsija, srpski fudbaler nije gubiop nadu. Dočekao je svojih pet minuta, verovao je u sebe, pružio maksimum i uspeo da se popne na fudbalski Mont Everest. Kao nagradu za svoj trud dobiće novi ugovor od Murinja, potvrdu za zalaganje, kvalitet, karakter.

Nemanja Matić, maestro.

Ne propustite

Ne propustite

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Diego Forlán Corazzo
Thursday, 20.11.2014
10:10

Svaka cast Milose, odlican tekst.

avatar
12ro12
Wednesday, 19.11.2014
18:33

Kakav matic Lampard je bio bolji iako je imao 30god bar imao vise asistencija i golova...sad ga hvale posto pukli veliki novac a najavili ga kao da je Ronaldo preso kod njih....kad je matic nesto maestralno prikazao na terenu....

avatar
murjak
Wednesday, 19.11.2014
13:57

Hrvat sam, i da je Matic "naš" bili bi jedni od 5 najboljih repki na svijetu :)

avatar
sashki
Wednesday, 19.11.2014
14:41

I Da je raketic I modric Nas I mi bi :p

avatar
murjak
Tuesday, 25.11.2014
15:54

hehe, imas pravo ;)

avatar
Diego Forlán Corazzo
Thursday, 20.11.2014
10:08

Da smo zajedno u bivsoj Jugi, bili bi mozda i u top 3.

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Wednesday, 19.11.2014
13:44

Bravo kralju..samo reci pohvale za tebe..tvoju volju,rad,predanost ekipi i fudbalu koji igras..!Moderni tip igraca..!Tako treba izgledati igrac danasnjice..!