Mario Baloteli – Razredni čas i dopunska nastava...

Autor: Miloš Marković
utorak 26.08.2014.
10:23
Izvor: Sportske.net

Nemiran đak i nasmejani razredni starešina. Mogu li Mario Baloteli i Brendan Rodžers da budu pobednička kombinacija?

Beta/AP Photo/PA, Peter Byrne
Beta/AP Photo/PA, Peter Byrne

Povezane vesti

Škola je ovoga leta za Marija Balotelija otpočela malo pre prvog septembra.

Bezbrižno leto će morati brzo da zaboravi, osvešćenje je došlo i na Etihadu, gde je gledao svoj novi tim u porazu od svog bišeg kluba.

U danu u kom je potpisao ugovor sa Liverpulom, Italijan nije doneo sreću svom novom timu, ako tako hoćete. Sreću, koja će i na njegovom ličnom primeru morati da se zaradi. Reputacija koja ga prati ima priliku da bude izbrisana, čak je i neverovatni Mino Rajola poručio da su Redsi poslednja šansa za njegovog pulena.

Jedan od razloga zbog kojeg je kontroverzni agent, koji ima velikog udela u svakoj odluci tamnoputog napadača, odabrao upravo Enfild, jeste – Brendan Rodžers.

Nasmejani razredni starešina, pedagog modernog kova koji prijateljskim i porodičnim odnosom zadobija poverenje svojih fudbalera, ipak će morati da promeni i doradi operativne metode sa đakom kakav je Mario Baloteli.

„Radio sam sa ovakvim fudbalerima od samog početka svoje karijere.“

„Sa gotovo svima njima volim da sednem, pogledam ih u oči i potražim iskonsku iskrenost, poniznost koja karakteriše svako živo biće.“, rekao je Brendan Rodžers.

Uspeo je takvim pristupom da preobrati Luisa Suareza, Urugvajac je u Liverpulu bio pod budnim okom psihologa, nije pravio problem poslednje sezone sve dok nije otišao u Brazil.

Ipak, Rodžers sada na meniju ima otelotvorenje lošeg momka, dečka koji vas tera da zaboravite na sve Bartone ovoga sveta. Ipak, Rodžers ovaj izazov prihvata raširenih ruku, razredni čas je već održao.

„Proveo sam neko vreme sa Balotelijem, oko tri i po sata. Samo smo razgovarali, proveo sam ga kroz klupske odaje. Ovo je veliki klub, različit od onih u kojima je do sada igrao, jedna velika porodica sa dugom i blistavom istorijom. Klub koji vrednuje porodične vrednosti, klub u kome je dobro ponašanje važna stavka.“, rekao je Rodžers.

Za Marija kaže da jako bistar dečko, veoma pametan. Italijanu mesto nije u dopunskoj nastavi, shvati li sam potencijal koji poseduje, za njega je rezervisano mesto na času dodatne nastave.

„On razume da je u delikatnom momentu svoje karijere. Svestan je da bi ovo mogla da bude poslednja prilika za velikim stvarima u njegovoj karijeri i razume da mora da se smiri i pokaže zrelost. Njegov potencijal je ogroman i mi smo dobili đavolski dobrog igrača. Kao trener, jedva čekam da započnem da radim sa njim.“, slikovit je menadžer Redsa.

Ohrabrujuće, zaista jeste.

Mario je, prema izveštajima, već na prvom treningu pokazao želju, motiv i spremnost za odricanjem kako bi postigao ciljeve. Entuzijazam je, ipak, do sada bio kratkog daha kada je ovaj fudbaler u pitanju, držati ga zainteresovanim, to će biti Rodžersov najveći izazov.

Manćini je pokušavao upisivanjem u napomenu školskog dnevnika, trudio se da mu disciplinskim metodama promeni ponašanje, dobio je fizički obračun na terenu.

Baloteli je onaj tip đaka, koji na kritiku reaguje napadom, takav je barem bio u svom prvom boravku na ostrvu.

Rodžers je drugačiji tip učitelja, čučanje na kukuruzu nije njegov 'modus operandi'.

Ne propustite