Istinski heroj i ovog prelaznog roka je – Danijel Ager!

  • Autor: Miloš Marković

  • 09. jun 2016.

  • 11:57

  • Izvor: Miloš Marković

  • facebook
  • twitter
  • email

Podsetimo se jednog od najčitanijih tekstova u istoriji našeg sajta, čisto da i ovoga puta dokažemo kakva je veličina Danijel Ager.

Istinski heroj i ovog prelaznog roka je – Danijel Ager!
Foto: brondby.com
Veliki je igrač Danijel Ager, ali pre svega je još veći čovek. Podsetimo se jednog teksta koji je pisao naš saradnik Miloš Marković 2. septembra 2014. godine kada je Danac odlučio da napusti Liverpul kako bismo vam dokazali da je i ove 2016. godine nekadašnji fudbaler tima sa "Enfilda" pokazao svoju veličinu."Izumiruća vrsta u modernom fudbalskom svetu, Danac je pokazao vikinško herojstvo, dokazao da i dalje, IPAK, ima stvari važnijih od novca.

Čudesna je priča Danijela Agera.

Sa svojih 29 godina, kao štoper je Danac sposoban da se, u vrhuncu snage, bori u najjačim ligama, velikim klubovima Evrope.

Ipak, on se ovoga leta odlučio da posluša svoje srce.

Prekobrojan u Rodžersovom timu, Danijel Ager je tokom leta imao brojnih ponuda. Interesovali su se klubovi iz Primere, Serije A, javljao se Atletiko Madrid, Napoli i čovek koji ga je doveo u Premijer Ligu, Rafa Benitez.

Međutim, NE.

Vikinški DNK, herojski pristup svakoj bitki, protivniku, a nadsve sopstvenom domu, ne dozvoljava 'izdaju'. Da, izdaju, jer upravo bi sam Ager tako doživeo odlazak sa Enfilda i oblačenje 'tuđinskog' dresa.

Ima nečega posebnog u toj danskoj posvećenosti. Veran svojoj porodici, čije je inicijale himne istetovirao na desnoj ruci, Ager je ostao dosledan svojim obećanjima. Nikada, rekao je davno, ne bi sebe mogao da zamisli u dresu drugog, tačnije trećeg kluba. Brondbi i Liverpul su njegove kuće, bezuspešno je Barselona pokušavala da ga privoli.

Čak i kada mu je saopšteno da se na njega ne računa, Ager to nije doživeo kao izdaju. Naprotiv, bez ikakve pompe, zahvalan za svaki tren proveden na Enfildu, on se spakovao i vratio kući.

ager-600-20140729090113

Održao je obećanje.

„Liverpul je ogroman deo mog života i jako mi je teško što odlazim.“

„Prilika se ukazala za povratkom u Brondbi, a u ovom trenutku moje karijere sam odlučio da je to ispravan izbor. Nikada ne bih iz Liverpula otišao negde drugde, to mislim da sam dokazao poslednjih godina, iako sam imao mnoštvo ponuda od strane klubova iz Premijer Lige i Evrope.“

„Želim da se zahvalim navijačima Liverpula na neverovatnoj podršci koju su mi pružali, na toplini, gostoprimstvu ukazanom mojoj porodici.“

„Ovo je bio moj dom i mesto gde sam bio jako srećan. Ipak, u poslednje vreme sam i sam počeo da osećam posledice igranja u fizički zahtevnoj ligi kakva je Premijer Liga, ne bih voleo da sam ostao znajući da ne mogu da pružim svoj maksimum svake nedelje.“

„Liverpul je poseban klub čiji navijač ostajem do kraja života. Svaku utakmicu odigranu na Enfildu smatram najvećom privilegijom.“, istakao je Ager u pismu kojim se oprostio od navijača.

Novac nikada nije bio presudni aspekt. To je pokazao sada, baš kao i pre nego što je došao u Liverpul, kada je svom bivšem i sadašnjem klubu Brondbiju oprostio dugove.

Jer, Agerovi snovi nisu obojeni zelenom bojom novčanica, njegovo srce ne bije u ritmu zveketanja kovanica. Danijel Ager je fudbaler. Pravi"Dve godine kasnije, završio je svoj put u Brondbiju, samim tim i svoju karijeru iako je imao ponude širom Evrope, a ona Milanova je bila izuzetno dobra.

"Hvala vam za svu vašu podršku. Veliko je ovo iskustvo za mene. Tužno je, ali sam ipak doneo pravu odluku da završim. Ponosan sam na svoju karijeru", napisao je danas, 9. juna 2016. godine, Danijel Ager.


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari