Godinu si stariji Mario, al' si i dalje isto ono dete...

  • Autor: Miloš Marković

  • 13. avgust 2015.

  • 11:32

  • Izvor: Miloš Marković

  • facebook
  • twitter
  • email

Italijanu curi vreme, ali on se izgleda time ne opterećuje.

Godinu si stariji Mario, al' si i dalje isto ono dete...
Kada je doveo svog pulena u Liverpul, Mino Rajola je imao jasnu ideju.

Italijan je trebalo da se preobrazi, da 'dopunskom nastavom' kod Brendana Rodžersa stekne uslov da se vrati u prvu klupu, u prve redove i pod svetla reflektora.

Upozorio ga je Mino Rajola da mu je Enfild možda i poslednja prilika.

Ovaj stadion, i ovaj klub smišljeno su odabrani. Velikan engleskog fudbala i dalje ima ime, reputaciju, ali ne i kvalitet koji je jednom posedovao.

Ipak, navijački kult nadjačava probleme u kojima se nalazi Liverpul, porodična nit koja vezuje fudbalere, trenere, klupske radnike i čelnike Liverpula jedinstven je, i dalje neprevaziđen.

Nadao se Rajola, nije mu se želja ostvarila.

Jer, najnovija otkrića i 'prljav veš' koji se prosipa iz Melvuda sugerišu da je imidž koji je pokušao Baloteli da stvori i približi se navijačima samo privid.

"Baloteli ne zna imena svojih saigrača. I dalje! U pitanju su igrači iz prvog tima, igrači sa kojima svakodnevno trenira.", otkrio je četiri meseca nakon balotelijevog dolaska Sajmon Hjuz, kolega novinar koji pomno prati dešavanja u klubu.

Bubice koje zabavljaju samo i isključivo samo Marija Balotelija nisu bile ispoljavane u javnosti, ali to ne znači da ih nije bilo.

Juče je napunio Mario 25 godina. Promenio se nije, i dalje je nestašni 15-godišnjak.

Još jedan 'incident' otkriva razlog(e) zbog kojih je i strpljivi Brendan Rodžers (iz)gubio strpljenje sa Balotelijem.

"Ekipa se spremala za meč sa Arsenalom. Mario je raspalio sa pola terena, postigao fantastičan gol. Problem je bio taj što je loptu zabio u pogrešan gol."

"Nekako je smatrao za shodno da se na sred treninga, na sred trening utakmice okrene prema svom golmanu Bredu Džounsu i zatekne ga bespomoćnog."

"Stajao je na centru igrališta, cerekao se, sam.",
otkriva Hjuz.

Jedan od trajnih problema koji ni Mino Rajola nije uspeo da reši jeste i loše društvo. Povodljivi Mario je pod uticajem svojih prijatelja, jednog posebno - Dezmonda Nzea.

Ovog mladića je klupsko obezbeđenje uhvatilo kako spava u Mariovom Ferariju tokom jednog treninga, nakon toga je dobio zabranu dolaska u Melvud. Do skora je i on bio fudbaler, igrao za japanski MYFC. Dvojica nerazdvojnih prijatelja su se upoznali u Interu 2008. godine.

Hodanje po jajima i tapkanje na vrhovima prstiju oko Marija Balotelija je zamarajuć posao, Italijan je psihički nespreman za ozbiljne izazove koje nosi profesionalni fudbal i to je realan problem.

Nedostatak truda na treninzima se može pripisati tome što ga je, recimo, neko iznervirao na putu do Melvuda, dečački problemi takve vrste su neizlečivi u njegovom slučaju.

Odstranjen iz prvog tima, zajedno sa Borinijem koji čega transfer u Fiorentinu (najverovatnije), Mario je sam proslavio rođendan.

Na plavoj torti koju su mu poklonili prijatelji i porodica nije bilo klupskih obeležja.

Special cake!☺️❤️😘😍 #sorrentorestaurantformby

A photo posted by Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459) on Aug 12, 2015 at 3:42pm PDT


Njegovo vreme u Liverpulu je odbrojano, na moje lično nezadovoljstvo, priznajem.

Kao večiti optimista i romantičar, verovao sam OVDE da će se stvari promeniti. Očito sam pogrešio. Svoju sreću će Mario najverovatnije potražiti nazad u domovini, Sampdorija je sve bliža.

Nije lako naći mu klub, ali sve dok vlasnika kakvih je Masimo Ferero, i sam jedno veliko dete, Mario nema razloga za brigu.

On i Kasano, jedva čekam to da vidim...

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari