FM15 – "ALTERNATIVNA STVARNOST"

  • Autor: Miloš Marković

  • 18. septembar 2014.

  • 10:26

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Spremate li se za Football Manager 2015?

FM15 –
Sport Interactive kompanija se i ovog puta potrudila da nas nervira neizvesnošću koja će trajati do oktobra meseca za kada su najavljene i prve informacije o novom serijalu u vidu slika, video blogova itd.
 
Novi serijal će i zvanično krenuti sa promocijom  7. oktobra,  kada je najavljena premijera filma ’’Alternativna stvarnost’’ koji će se prikazivati u bioskopima širom Engleske, a koji je snimljen sa tematikom Football Managera i njegovog uticaja na ljude tj igrače. U filmu će biti prikazane istinite priče ljudi koji su izabrali put virtuelne stvarnosti Fm-a. Čuli ste priču o stavljanju kravate i oblačenju odela pred finale Lige Šampiona?

Jedan ’’menadžer’’ je otišao toliko daleko da je nakon osvajanja Premier lige Engleske sa svojim nižerazrednim klubom na čijem je čelu bio punih 20 godina, titulu šampiona u Fm-u proslavio u iznajmljenom otvorenom autobusu u Birmingemu, gde je sa svojim prijateljima vozeći se po gradu proslavljao uz šampanjac i muziku svoj uspeh. Iz ostrvske zemlje nam stiže još nekoliko neverovatnih događaja vezano za samu igru. Izvesni gospodin koji je u igri predvodio ekipu Bristol Sitija je nakon dobijenog otkaza u igri, skoro godinu dana proganjao i psihicki maltretirao predsednika pomenutog kluba!

Stvar je na kraju završila na engleskom Sudu gde se okrivljeni branio argumentima : polufinale FA kupa i ulaganjem u budućnost kluba u Fmu?! Nemamo informaciju kako se slučaj završio ali je izvesno da je dotični gospodin i te kako izgubio pojam sa realnošću. Svi ste sigurno čuli iza slučaj mladog Azerbejdzanca koji je nakon iskustva u FM-u zaseo i stvarno na klupu tima iz Azerbejdzana. Nekom se snovi i ostvaruju!
 
Ovaj dokumentarac koji govori o Football Manageru ćete naravno moći da pogledate premijerno i na Serbian FM forumu već od 8.oktobra!

fm 2015 menadzer
 
Što se tiče novog serijala čiji je izlazak najavljen za početak novembra, šuška se da će biti ’’sređen’’. Pod ovim se podrazumeva prvenstveno rad na ME-u koji je pomalo zakazao u prethodna dva serijala. O tome je skoro pisao i studio direktor Sport Interactiv-a, Miles Jacobson koji se između redova na svom Twitter nalogu pohvalio ’’krvavim radom’’ na novom serijalu. Nadajmo se da ne tvituje iz đakuzija reklame radi.
 
Što se tiče baze Srbije, Serbian FM se i ove godin pobrinuo u saradnji sa Head researcherom za Srbiju i Crnu Goru da baza bude objektivna i kompletno sređena. U skladu sa rezultatima koje postižu naši klubovi može se reći da je baza nešto ’’slabija’’ nego prethodne godine. Bilo kako bilo, novi serijal će Vam opet doneti nekoliko mogućnosti za razvoja karijere u zavisnosti kakav ste tip menadžera. Ako se pitate odakle krenuti, evo par činjenica koje Vam mogu značiti:
 
Jelen Super Liga!

Uvek primamljiva za ''domaće'' menadžere, uvek primamljivi ''Večiti''. Šampion je suspendovan iz Evrope. Zvezda sa nekim novim klincima je na vidiku ali i kolaps u finansijskom smislu učestalo preti da ugorzi sav dobar posao. Motiva za menadzere ima, naravno, no ima ga i sa druge strane brda. Partizan u krizi, čini se i nikad lošiji i igrački i finansijki. Uvek dobra škola izvlači situaciju , a u FM-u i druga šansa za LŠ. Vojvodina takođe drugačija. Srpska ''Stara dama'' će svakako biti veliki izazov za menadzere koji misle da mogu da ''večno 3.klub Srbije'' popnu na više postolje ili najviše? Tu su uvek izazovni timovi koji uvek i konstantno samo prkose, no ništa bitnije. Pobednici se nekako uvek znaju unapred...ali ne i u FM-u.

Krenuti u posao bez posla... uvek primamljivo. Dobar dan, ja sam menadzer. A je l'? Nemamo samo mi livade i pašnjake. Imaju ih i druge države...sem Engleske, ali to je neka druga dimenzija. Ako ste ''srećnog miša'' možda Vam se i osmehne neka druga liga Rusije, Grčke, Italijanski klubovi iz naftalina , a možda i naftalin sa Islanda, Finske, Gruzije itd. Naftalin za one Engleze sa početka priče. I Nemce. I Spance. Krenite nezaposleni pa vidite...

Tu je naravno i lista klubova u koje dodješ, klikneš, osvojiš i odeš – Čelsi, PSG, Monako, Mančester City, Real Madrid, Barsa i ostali giganti sa brdom para. Ili nam se samo čini tako jednostavno da samo dodjes, kliknes i osvojis?

Za one tradicionalno inostrano navijacki opredeljenje , klonuli Mančester Junajted, vaskrsli Atletiko Madrid, uvek gotivna Borusija iz Dortmunda i nadareni Liverpool...

Uz sve divne i manje divne timove, stvar prestiža su ona livada i pasnjak sa polovine teksta, samo kad sami izaberete klub koji je samo papiroloski klub. Taj deo priče koji se preziva anglicizam , a zove se LLM skraceno, nosi neku dozu tradicionalnog igranja FM-a, tvrdo krilo igre...kad se krene od dna i dodjes do vrha.

Kuda ćete menadzeri? Gde Vas noge vode tj pare vuku? Na koju klupu i kako kroz FM15?

Za sve one koji uživaju u Football Manageru i koji su ljubitelji originala, Serbian FM se i ove godine potrudio da Vam obezbedi mogućnost da nabavite original po najboljoj ceni. Ukoliko ste ’’original’’ posetite ovu temu : https://serbian-fm.net/pre-order-football-manager-2015-vt11830.htm

Živeli !
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari