Čudesni put Huana 'Vespe' Kvadrada...

Autor: Miloš Marković
sreda 04.02.2015.
09:54
Izvor: Miloš Marković

Kolumbijac je još jedan fudbalski primer da se snovi ostvaruju, dokaz da zlo možeš da pobediš, samo ako se dovoljno potrudiš.

Twitter, Chelsea FC
Twitter, Chelsea FC

Povezane vesti

Otelotvorenje i prototip fudbalskog modela, Huan Kvadrado je dokaz da se uz dovoljno želje, naravno talenta, može savladati surova realnost življenja.

Rođen 1988. godine, u danima kada je njegov sadašnji klub ispao iz elitnog ranga engleskog takmičenja, Huan Kvadrado je odrastao u mestu pod nazivom Tumako, u kriminalu ogrezlom gradiću na jugozapadu Kolumbije.

Kao petogodišnjak je bio svedok ubistva svog oca, seća se da je trenutak kada su dileri droge upucali njegovog oca proveo krijući se ispod ćebeta, traumatično iskustvo je potisnuo duboko u svom sećanju.

Samohrana majka Marsela podigla je svog sina uz sve muke surove kolumbijske svakodnevnice, Huan i ona su nerazdvojni i dan danas. Zajedno sa polusestrom marijom Anhel, majka Marsela prati svaki Huanov korak, živela je sa njim u Italiji, spakovala je kofer i za London.

Sam Kvadrado ne krije vezanost za najku, ističe da i dalje obožava njenu kuhinju, tradicionalna kolumbijska jela koja mu sprema po volji. Osim što mu kuva, majka Marsela je zadužena za pletenje kikica svom sinu, posao koji traje satima dobra je prilika za kvalitetno porodično vreme.

Interesantna stvar u vezi sa Huanom i njegovom mamom je i to da su njih dvoje svojevremeno glumili u reklami za sos u Kolumbiji.

Ponosna majka danas je skinula veliki kamen sa srca.

„Srce mi je puno kada vidim da moj sin ostvaruje svoje snove, ja sam najsrećnija majka na svetu.“, ističe ona.

Kao početnik fudbaler, Kvadrado je idola video u Ronaldu, s početka je i igrao na poiziciji napadača, ali je prekomandovan na mesto desnog beka kada je kao tinejdžer uspeo da se dokopa prvog tima Medelina.

Kao i svaki fudbalski put, i njegov je bio trnovit.

Italy Soccer Serie A

Kada je otpisan na probi u drugoligaškom argentinskom timu, sreća mu se osmehnula, dobio je priliku u Udinezeu. Na pozajmici u Lećeu je uspeo da se dokaže, da se nametne kao ofanzivno rešenje po desnom krilu i nagovesti svoj veliki potencijal.

Ključni tim u reprezentaciji Kolumbije u to vreme, Kvadrado odlazi u Fiorentinu, gde je od od svog saigrača Luke Tonija dobio nadimak 'Vespa' zbog načina na koji se probijao kroz rivale, kao kroz gusti italijanski saobraćaj.

Fiorentina ga je platila 4.5 miliona funti, drugu polonivu ugovora otkupila tokom prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva na kome je Kvadrado pomogao Kolumbiji da ostvari zapaženi rezultat i plasira se među osam najboljih na svetu.

Ostvario je snove Kolumbijac za kratko vreme.

Od drogom natopljenih kolumbijskih puteva, preko trnovitih italijanskih polja, do svetala reflektora na Stamford Bridžu, Kvadrado je blistav primer iskonske fudbalske pobede, snage i volje nad okrutnom svakodnevnicom.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nikolasavic
Wednesday, 04.02.2015
11:39

ajde vespice tako ces ti blago meni da probijas i ove bunkere po engleskoj