Koka-kola i njen marketing - Kako sportski događaj pretvoriti u profit?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.10.2017.
21:04
Izvor: Sportske.net

Kompanija koja je veoma poznata u svetu kao vodeća kada se radi o marketinškim aktivnostima jeste Koka-kola, primer koji ćemo vam navesti je samo jedan od dokaza.

Screenshot/Streamable.com
Screenshot/Streamable.com

Povezane vesti

Koliko je sport bitan faktor u našim životima pokazuje i koliko se novca obrće u njemu.

One najveće kompanije na sport gledaju kao na priliku da privuku narod, da se čuje za njih, a da bi to uspeli potreban je, između ostalog, i dobar marketing.

Koka-kola je svakako kompanija koja ima njuh, koja zna da oseti priliku, koja zna da vam privuče pažnju iako njihov proizvod verovatno i nije najbolji i najzdraviji na svetu.

Kao primer, navodimo pad Berlinskog zida 1989. godine, setih se kad nam je profesor Marketinga govorio o tome kako su delili ovaj napitak potpuno besplatno, sve u cilju da se čuje za njih i da im ostane u dobrom sećanju.

Ta praksa se nastavlja i u 2017. godini kada se radi o bitnim događajima, a u svetu sporta to je svakako utakmica Intera i Milana, derbi "Madonine" koji je jedan od najčuvenijih derbija u svetu.

Šta su sada smislili?

Otišli su još dalje od običnog deljenja Koka-kole, sada će na dan utakmice koja je na programu vikenda koji je pred nama biti postavljena dva automata, jedan ispred tribine gde su navijači Milana, drugi gde su navijači Intera. Kada navijač Intera pritisne "share" dugme, navijaču Milana će izleteti limenka Koka-kole na drugoj strani, i obratno.

Pored toga, ugrađene su kamere na automate, a tu je i ekran na kome se vidi situacija na drugoj strani, tako da navijači mogu da komuniciraju između sebe.

Naravno, sve je ovo besplatno, Koka-kola se potrudila da sve izgleda vrhunski.

Pogledajte i naredni video, reklamu Koka-kole pred ovaj duel.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Wednesday, 11.10.2017
01:05

Jeste nije zdrava, ali najjaci sok pogotovo posle rucka. Najjace reklame su oduvek imali. Kad dodje zima i praznici pomislis odmah na one njihove reklame sa sleperima, lepa idila.

avatar
Real21
Tuesday, 10.10.2017
23:05

Biznismeni nema sta

avatar
Uncounquered
Tuesday, 10.10.2017
22:36

Kod nas bi gledali da profitiraju...dogovorili bi se i stiskali bi share jedan drugom vise puta, i trpali bi u torbe/kese :D

avatar
Čeki
Tuesday, 10.10.2017
21:33

Kakvi umovi, svaka im cast za ovo.

avatar
7LS-A.C.M
Tuesday, 10.10.2017
21:26
avatar
3x3
Tuesday, 10.10.2017
21:12

Nama da ovo daju, ne bi niko pritisnuo.