Isplati se biti 'Građanin'...

Autor: Miloš Marković
sreda 22.04.2015.
10:14
Izvor: Sportske.net

Isplati, u onom bukvalnom smislu te reči. Fudbaleri Mančester Sitija najviše zarađuju u čitavoj Premijer Ligi.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Tekuća godina će doneti promene u finansijskom poretku, Mančester Siti će nadmašiti gradskog rivala kada je u pitanju iznos koji se izdvaja na plate fudbalera.

Ukupan 'ceh' od 215.8 miliona funti, koliko je Junajted prošle godine izdvojio za zarade svojih igrača opao je u prvih šest meseci 2015. godine za šest procenata, ponajviše kao rezultat činjenice da ekipa nije nastupala u Ligi šampiona, te se nisu realizovali bonusi i premije iz ugovora.

Suma od 98.1 miliona funti u periodu od 31. decembra 2014. godine do danas, znatno je manja u odnosu na 104.6 miliona fuinti za istih šest meseci počev od 31. decembra 2013. godine.

Sa druge strane, Siti je prošle godine potrošio 205 miliona funti, na dobrom je putu da nadmaši Junajted ove godine, a takva predviđanja pokazaće i najnoviji finansijski izveštaji koji se očekuju. Igranje u Ligi šampiona svakako je uticalo na porast i razliku u odnosu na gradskog rivala.

Na trećem mestu u Premijer Ligi jeste Čelsi sa godišnjim troškom od 192.7 miliona funti.

Zbirni trošak na plate igrača u Premijer Ligi, za svih 20 klubova, iznosi neverovatnih 1.84 milijardi funti, što je porast u odnosu na 1.59 milijardi zabeleženih godinu dana ranije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 22.04.2015
17:52

Dzaba Sitiju arapske pare kad ne mogu da prodju dalje od osmine finala LS. Vidi se nedostatak Junajteda u LS. Kakav Celsi, kakav Siti...

avatar
Plasticni Ja
Wednesday, 22.04.2015
19:06

Ajde ne dipr, Celsi u zadnjih 10 godina ima 6 polufinala, 2 finala i 1 titulu.

avatar
RvN10
Wednesday, 22.04.2015
15:48

United je uvek imao vehunske igrace i nije cudo sto su se plate tako davale..Inace samo WR,RVP,ADM,i Falcao imaju paprene plate u MU...Ali to su sve igraci svetske klase,medjutim neki je nisu ni priblizno zaradili...Ali to ce se polakio resiti jer je Persi na izlaznim vratima i Falcao takodje...Neki ce takodje biti prodani tako da ce se plate regulisati...Msm fudbal je danas takav da igraci traze abnormalne cifre da bi igrali za odredjeni klub...Dosta se puta spominjao Celsi i citi kao vestacki klubovi(to je otrcana prica o kojoj vise ne vredi bacati reci)..msm da je celsi opravdao ulozeni novac u zadnjoj deceniji i da mogu da priuste sebi tako nesto,ali citi nije..pre 5,6 godina ceo tim je imao platu ko sada aguero i ture...a rezultata slabo..2 premijer lige,a u evropi ne mogu grupu da prodju..Sve u svemu fudbal je otisao u pogresnom pravcu.Nebi me cudilo da svonsi za 5 godina osvoji PL.