Da li znate da izaberete veličinu svog bicikla?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 23.10.2017.
14:57
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva računica ide u prilog svima koji vole da se bave biciklizmom; 1 sat vožnje bicikla = 2 dana života duže. To je već dobar razlog da se, kada ga izaberete i kupite, više ne skidate sa omiljenog dvotočkaša.

idealno.rs
idealno.rs

Povezane vesti

U 3 koraka do novog bicikla!

Danas su dostupni onlajn alati koji nam olakšavaju sve faze kupovine poput Idealno.rs, portala specijalizovanog za pretraživanje i upoređivanje ponuda veb prodavnica koji na jednom mestu okuplja više od 170.000 proizvoda iz skoro 250 prodavnica iz cele Srbije!

Kupovina novog bicikla zahvaljujući portalu Idealno.rs može da bude vrlo jednostavna:
 
1.Otvori kategoriju Biciklizam u najvećem onlajn tržnom centru Idealno.rs
2.Instaliraj besplatan Gugl Chrome dodatak 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs kako bi pretražujući Gugl video/la najbolje ponude u domaćim veb prodavnicama
3.Pretraži ponudu i izaberi najbolji bicikl ili novu biciklističku opremu

Jednostavan test za idealan izbor

Za većinu biciklista, prvi korak ka izboru adekvatne veličine bicikla je jednostavan test koji je lako uraditi – potrebno je zakoračiti oko rama bicikla i stajati sa oba stopala na zemlji. Dobra veličina bicikla će podrazumevati od 2 do 5 cm razmaka između ivice rama i prepona. Ni previše, ni premalo.

Ovaj jednostavan test je dobra početna tačka za izbor bicikla adekvatne veličine, a u zavisnosti od vrste bicikla čiju veličinu merite potrebno je pripaziti na još nekoliko sitnica. Ako, na primer, birate veličinu brdskog bicikla, iskusni biciklisti savetuju da razmak između prepone i ivice rama bude barem širina dlana, dakle 5+ centimetara. Pretpostavka je da ćete brdski bicikl voziti po terenu za koji je namenjen, a takvi neravni putevi često uzrokuju nagla spuštanja sa sedišta, pa je važno da visina rama bude adekvatna kako se ne biste povredili.

Bicikli 
 

Kod većine gradskih bicikala i ponekih ženskih modela bicikala, ne postoji poprečna cev rama pa je ovakvo merenje veličine neupotrebljivo. U tim slučajevima, treba precizno izmeriti svoju visinu i dužinu nogu kako biste mogli da izaberete bicikl adekvatne veličine. Na osnovu vaše visine i dužine nogu izaberite i adekvatnu veličinu rama drumskog bicikla.

Na idealno.rs u svakom trenutku možete da pregledate najbolje sportske ponude u aktuelnim katalozima i lecima, a uz pomoć besplatnog dodatka za Chrome 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs pratite najbolje ponude u veb prodavnicama dok pretražujete proizvode na Guglu.

Učite na tuđim greškama!

Neiskusni biciklisti smatraju da sedište mora da bude tek toliko visoko da oba stopala mogu celom dužinom da stanu na tlo dok sede na biciklu. To je potpuno pogrešno jer onemogućava biciklistu da u vožnji potpuno ispruži nogu i tako napravi pravilni pokret.

Dok okrećete pedale vaše noge moraju u potpunosti biti u mogućnosti da se ispruže jer u suprotnom rizikujete oštećenja kolena, a i samo okretanje pedala je na taj način izuzetno opterećeno i naporno. Dakle, dok sedite na biciklu trebalo bi da možete da dodirujete tlo samo vrhovima prstiju, a ako ste celim stopalom na tlu obavezno podignite sedište.

                                                                                     (Promo tekst)

Ne propustite

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dominion
Monday, 23.10.2017
15:21

Od nedavno koristim plug-in 1-2-3 kupovina s Idealno.rs i baš mi pomaže prilikom upoređivanja cena i karakteristika proizvoda.nPreporuka od mene za idealno.rs i njihov plug-in za Gugl!

avatar
Dominion
Monday, 23.10.2017
15:19

Ja sam nedavno počeo da koristim plug-in 1-2-3 kupovina s idealno.rs i u više navrata mi je prilično olakšao traženje i upoređivanje proizvoda.
Svaka preporuka za idealno.rs i njihov plug-in za Gugl!

avatar
Yes We Can
Monday, 23.10.2017
12:38

Ovakvi postovi se traze. Hvala!

avatar
Lazar Mandic
Monday, 23.10.2017
12:27

Svaka cast za tekst! Bez mnogo nauke receno najvaznije o ramu... tj odnosu tela i rama bicikla...