VN Turske - Verstapen najbrži i na drugom treningu!

Autor: Beta Beta
petak 13.11.2020.
17:25
Izvor: Beta

Vozač Red Bula Maks Verstapen bio je najbrži i na današnjem drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Turske.

EPA-EFE/FIA/F1 HANDOUT
EPA-EFE/FIA/F1 HANDOUT

Povezane vesti

Verstapen je ostvario rezultat od 1:28,300, što je mnogo bolji rezultat od onog sa prvog treninga, na kome je takodje bio najbrži, ali vremenom od 1:35,077, na klizavoj stazi u Istanbulu.

Drugi je bio vozač Ferarija Šarl Lekler sa 0,4 sekunde zaistatka, a treće i četvrto mesto zauzeli su vozači Mercedesa Valteri Botas (0,575) i Luis Hamilton (0,850). Na prvom treningu Botas je bio deveti, a Hamilton 15.

Vozač Red Bula Aleksandar Albon, koji je bio drugi na prvom treningu, na drugom treningu zauzeo je peto mesto, Sebastijan Fetel iz Ferarija bio je osmi, Danijel Rikardo iz Renoa 15. a odmah iza njega Kimi Raikonen iz Alfa Romea.

Treći trening na programu je u subotu od 10 časova, a kvalifikacije će početi od 13 časova.

Trka u Istanbulu vozi se u nedelju od 11.10. Hamilton će pokušati da osvoji sedmu šampionsku titulu i izjednači se sa Mihaelom Šumaherom.

Britanac se za titulu bori sa timskim kolegom Botasom i potrebno mu je da trku završi ispred Finca. Za nastavak borbe i u sledećoj trci u Bahreinu, Botasu je potrebno da u Istanbulu osvoji najmanje osam bodova više od Hamiltona.





Ne propustite