U Mercedesu znaju od koga im preti najveća opasnost!

Autor: Beta Beta
sreda 19.02.2020.
23:03
Izvor: Beta

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da će Red Bul biti najveći konkurent njegovoj ekipi u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Mercedes je danas bio najbrži na predsezonskim testiranjima u Barseloni, aktuelni šampion Hamilton bio je prvi, a drugo mesto zauzeo je Valteri Botas. Dvojac Mercedesa vozio je 174 krugova, ali je dobar bio i Maks Verstapen u Red Bulu, koji je vozio 168.

Red Bul je i prošle sezone bio veliki konkurent Mercedesu, a pošto su pravila ostala ista i za ovu sezonu, Volf smatra da će u Red Bulu dati sve od sebe da Verstapen postane najmlađi šampion Formule 1.

"Mislim da je Red Bul najveći protivnik, pošto Maks može da bude najmladji svetski prvak. Red Bul i Helmut (Marko) će na to staviti akcenat, bila bi to lepa stvar za njih i mislim da će se Red Bul potpuno koncentrisati na ovu sezonu", rekao je Volf za Skaj.

Nemac Sebastijan Fetel imao je 23 godine i 134 dana kada je postao najmlađi šampion Formule 1 sa Red Bulom 2010. godine. Kada se završi sezona, u novembru trkom u Abu Dabiju, Verstapen će imati 23 godine i 60 dana. Holanđanin je prošle sezone tri puta pobedio i prvi put je bio na pol poziciji. On je pozitivno ocenio današnja testiranja.

"Definitivno smo unapredili bolid u oblastima u kojima smo želeli. Sada moramo da odvezemo što više krugova, testiramo sve delove i vidimo gde još možemo da napredujemo. Nadam se da će to biti dovoljno", rekao je Verstapen.

Ne propustite