U Mercedesu priznali bolnu istinu: "Napravili smo previše grešaka u prvom delu sezone"

Autor: Beta Beta
utorak 17.07.2018.
17:30
Izvor: Beta

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da je njegova ekipa napravila previše grešaka u prvom delu sezone u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Vozač te ekipe, aktuelni svetski šampion Luis Hamiltom zaostaje osam bodova za Sebastijanom Fetelom iz Ferarija, uoči predstojeće trke za Veliku nagradu Nemačke, na polovini sezone.

"Bacili smo bodove i morali smo da ograničimo štetu više nego što smo želeli", rekao je Volf, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je naveo da su sopstvene greške njegove ekipe uticale na mali broj osvojenih bodova u prethodne tri trke.

Hamilton je pobedio u Francuskoj 24. juna, a sedam dana kasnije u Austriji obojica vozača Mercedesa, Hamilton i Valteri Botas nisu završili trku. Pre povlačenja iz te trke, pogrešna strategija ekipe koštala je Hamiltona prvog mesta.

Prošle nedelje u trci na Silverstonu, Hamilton je loše startovao sa pol pozicije, a nakon što ga je udario Kimi Raikonen iz Ferarija u prvom krugu, Britanac je pao na poslednje mesto. On je ipak uspeo da osvoji drugu poziciju, iza Fetela.

Volf je rekao da je uteha za ekipu to što su njeni vozači u prethodne tri trke bili na pol pozciji.

"Nismo osvojili onoliko bodova koliko smo se nadali za te tri nedelje. Mnogo toga je i zbog naših grešaka. Ono što je pozitivno je to što smo u sve tri trke imali najbrže bolide. Imamo dobar broj bodova, obojica vozača su pokazali dobru vožnju i imamo brza vozila", rekao je Volf.

"Ima mnogo razloga da se radujemo drugom delu sezone, gladni smo, ambiciozni i želimo odatle da počnemo", dodao je Volf.

Trka za Veliku nagradu Nemačke na programu je u nedelju od 15.10 na stazi Hokenhajm. Sedam dana kasnije, šampionat se nastavlja na Hungaroringu, za Veliku nagradu Mađarske, nakon čega sledi mesec dana pauze.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Tuesday, 17.07.2018
18:31

Ferariji jesu prosli odlicno u poslednje tri trke u Francuskoj, Austriji i Britaniji i presli u vodstvo kako konstruktorski tamo i Fetel pojedinacni. Medjutim mozda je to i splet gresaka Mercedesa i pehova. Evidentno je da su u kvalifikacijama bolje pozicije imali Mercedesi, plus dvostruki kvar u Austriji i peh Hamiltona u Britaniji kada ga je zakacio Raikonen. Intetrsantna sezona.