Transfer dana u Formuli 1, šampion dobio naslednika u Mercedesu!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 16.01.2017.
17:06
Izvor: Beta

Dosadašnji vozač Vilijamsa Valteri Botas voziće za Mercedes ove godine u šampionatu Formule 1, a Felipe Masa nastupaće još jednu godinu u tom takmičenju, saopšteno je danas.

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Kako je preneo Skaj Sports, Vilijams je saopštio vest o prelasku Valterija Botasa u redove svetskog šampiona, kao i to da će se Brazilac Felipe Masa vratiti iz penzije i ponovo voziti za Vilijams.

Masa je u novembru prošle godine saopštio da će na kraju sezone završiti karijeru u Vilijamsu, ali je ipak promenio odluku i potpisao jednogodišnji ugovor sa tom ekipom. On će u Vilijamsu voziti sa mladim Lensom Strolom.

Botas će u Mercedesu voziti sa trostrukim svetskim šampionom Luisom Hamiltonom. Finac je u Mercedesu zamenio aktuelnog svetskog šampiona Nika Rozberga, koji je po osvajanju titule završio karijeru.

Očekuje se potvrda Mercedesa o dolasku Botasa.

"Oduševljena sam što je Felipe pristao da prekine penziju i bude deo naše ekipe u 2017. godini. Valteri je dobio jedinstvenu priliku da vozi za aktuelne svetske šampione, a mi smo radili naporno na postizanju dogovora sa Mercedesom kako bi se Valteriju pružila ova neverovatna prilika", rekla je zamenica direktora Vilijamsa Kler Vilijams.

"Valteri je bio deo Vilijamsove porodice od 2010. godine i za to vreme je pokazao da je veliki talenat, osigurao nam je devet plasmana na podijum. Zahvalna sam mu u ime celog tima i želim mu uspešnu sezonu u Mercedesu", dodala je ona.

Botas (27) za četiri godine u Formuli 1 nije ostvario nijednu pobedu.

On će debitovati za Mercedes narednog meseca na testiranjima u Barseloni.

Mercedes će 23. februara na Silverstonu predstaviti W08 bolid za ovu godinu.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Monday, 16.01.2017
20:11

Nadam se da ces pobediti onog Britanca,ove 3 titule su i previse za njega! Nadam se da ce Red Bul ili Ferari jos vise napredovati pa da pobede Mercedes :)

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 16.01.2017
18:09

Opet sledi dominacija Luisa

avatar
nenadnenad1234
Monday, 16.01.2017
18:40

Mislis dominacija Mercedesovog vozila. Ono i ti da sedis tamo za volanom, imao bi velike sanse da pobedis, naravno ako znas da vozis :)

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 17.01.2017
00:28

Tu sezonu je bio dobar, ali od te sezone, svake naredne je titulu osvojio onaj ko je imao najjaci motor, a ne kvlaitet vozaca, samo cu reci Baton.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Monday, 16.01.2017
20:37

Naravno da znam Luis se i u Mclarenu pokazao kao vrhunski vozac