Težak incident - "Oreol" spasao Hulkenberga!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.11.2018.
14:42
Izvor: Sportske.net

Na startu poslednje trke videli smo najteži incident ove sezone u Formuli 1.

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Mnogima je na startu sezone na izmaku "oreol" na bolidima Formule 1 zaparao oči, ali se na poslednjoj trci u Abu Dabiju videlo koliko je značajan iz perspektive bezbednosti vozača.

Već na startu trke u Abu Dabiju dogodio se incident u kojem su učestvovali Francuz Roman Grožan i Nemac Niko Hulkenberg.

Vozač Renoa želeo je da "zatvori" Grožana u oštroj desnoj krivini što je dovelo do kontakta prilikom kojeg je Hulkenberg zadnjim desnim točnom udario u prednji levi suparničnog bolida.

Bolid Nika Hulkenberga je poleteo, okrenuo se dva puta i završio u zaštitnoj ogradi. Renoov bolid je bio okrenut naopačke, ali se Niko Hulkenberg odmah javio radio vezom i potvrdio da se oseća dobro.

Usporeni snimci incidenta pokazali su kakvu je ulogu odigrao zaštitni "oreol" na kokpitu i koliko je njegovo uvođenje bilo značajno iz perspektive bezbednosti vozača.

Ovo je prvi incident u sezoni na izmaku u kojem je "oreol" pokazao svoju svrhu i nadamo se da u budućnosti neće morati da se piše o značaju njegovog postavljanja na bolide.

Ne propustite