Teška optužba, Reno uložio protest protiv "Roze Mercedesa"!

Autor: Beta Beta
nedelja 12.07.2020.
22:16
Izvor: Beta

Ekipa Reno uložila je danas protest na oba vozila Rejsing Pointa, koja su osvojila bodove u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Štajerske.

EPA-EFE/MARK THOMPSON / FIA/F1 HANDOUT
EPA-EFE/MARK THOMPSON / FIA/F1 HANDOUT

Povezane vesti

"Potvrđujemo da je Reno poslao zahtev redarima trke za pojašnjenje legalnosti Rejsing Point RP20. O ovom pitanju nećemo više komentarisati sve dok redari ne donesu odluku", navodi se u kratkoj izjavi Renoa, objavljenoj na "Tviter" nalogu ekipe.

Francuska ekipa smatra da je Rejsing Point prekršio pravila jer nije koristio dizajn koji je u potpunosti sam napravio.

Reno je to učinio u sred spekulacija da su bolidi Rejsing Pointa kopija prošlogodišnjih Mercedesovih šampionskih bolida.

Otkako je Rejsing Point u predsezoni predstavio svoje bolide, mnogi su ih nazvali "Roze Mercedesi", pošto mnogo liče na W10 Mercedese iz prošle godine.

Direktor Rejsing Pointa Otmar Šafnauer tada je izjavio da je ekipa želela da sledi Mercedesovu filozofiju u vezi sa aerodinamikom, ali da za to nije imala sredstava.

Pre početka sezone iz Renoa su sugerisali da bi mogli da ulože žalbu na bolide Rejsing Pointa. Međutim, predstavnici Međunarodne automobilske federacije (FIA) su posetili fabriku Rejsing Pointa posle toga i odobrili su dizjan.

U današnjoj trci na Špilbergu vozači Rejsing Pointa Serhio Peres i Lens Strol zauzeli su šesto i sedmo mesto, dok je vozač Renoa Danijel Rikardo trku završio kao osmi.

Redari će obaviti istragu pre nego što donesu konačnu odluku, navodi se u saopštenju na sajtu Formule 1.

Ne propustite