Šumaher ili Hamilton? Legendarni Španac dao svoj sud!

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.10.2020.
15:34
Izvor: Beta

Nemac i Britanac spadaju u red najvećih ikada, a šta o tome misli dvostruki svetski šampion?

EPA-EFE/OLIVER MULTHAUP
EPA-EFE/OLIVER MULTHAUP

Povezane vesti

Dvostruki svetski šampion Formule 1 Fernando Alonso ocenio je danas da će Mihael Šumaher uvek biti "korak ispred" Luisa Hamiltona, uprkos tome što će Britanac gotovo sigurno oboriti rekorde legendarnog vozača Ferarija.

Hamilton ima 90 pobeda u Formuli 1, jednu manje od rekordera Šumahera, kao i šest titula svetskog prvaka, takodje jednu manje od legendarnog Nemca i ove sezone mogao bi da izjednači njegov rekord.

Alonso, koji se sledeće sezone vraća u Formulu 1 u Renou, rekao je da je teško porediti Šumahera i Hamiltona, ali da misli da je Nemac bolji vozač.

"Sećam se da je Mihael bio vozač koga je teško bilo pobediti, jedan od najvećih talenata. On je imao 'ono nešto'. Luis je veoma dobar i najbolji u svojoj generaciji. Ali, nije osvojio titulu sa Meklarenom kada je bio timski kolega sa Džensonom (Batonom). U Mercedesu, Niko Rozberg je takodje bio svetski prvak. Mihael nikada nije imao takve stvari, uvek je osvajao. Za mene, Mihael je korak ispred", rekao je Alonso za "Bild", preneo je "Skaj".

Baner 10

Alonso je naveo da on i Sebastijan Fetel svojevremeno nisu imali pravi bolid u Ferariju.

"Ferari je najlegendarnija ekipa u Formuli 1. Posebno je voziti za Ferari. Iako nisam osvojio titulu, to je za mene bilo pozitivno iskustvo. Mislim da i Sebastijan ima lepe uspomene na Ferari, čak iako nije osvojio titulu sa njima. Mislim da je obojici nedostajalo pravo vozilo i tehničke mogućnosti u pravo vreme", rekao je Alonso.

Posle 10 trka u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, Hamilton je prvi sa 205 bodova, a njegov timski kolega Valteri Botas ima 161 bod na drugom mestu.

Naredna trka u šampionatu vozi se 11. oktobra u Nemačkoj.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Thursday, 01.10.2020
16:07

Šumi i Hamilton, nebo i zemlja. Strasno je umijece pobjedjivati kad si prvi vozac tima sa ubjedljivo najjacim bolidom u f1.

avatar
Zoran Pejcic
Thursday, 01.10.2020
16:05

Nije osvojio titulu sa Meklarenom ???

avatar
Herkules88
Thursday, 01.10.2020
15:48

Mika Hakinen bio bolji i veći talenat od Šumahera, ali je tada Ferari kao tim bio najjači i imao daleko najbolji bolid, Hakinen bude često ispred Šumahera i onda mu otkaže motor, u pitstopu budu mnogo sporiji od ferarija, tako da je Šumaher imao prednost u odnosu na ostale, a bio je dobar vozač i to je to

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 01.10.2020
19:50

A dve Sumijeve titule dok je bio u Benetonu? Tacno je da su Ferarijevi mehanicari bili bolji i da je uglavnom imao znacajnu prednost u boksu, ali, nisam siguran i da je uvek imao kvalitetniji bolid, ipak je do njega...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 05.10.2020
10:01

Tesko, brate...

avatar
Herkules88
Saturday, 03.10.2020
10:20

Ja nisam rekao da je bio loš vozač ali da nije bio najbolji kako je ispalo, da je Hakinen bio na njegovom mestu u Ferrariju verujem imao bi i bolji učinak