Skuderija predstavila SF90 - Hoće li ovaj lepotan prekinuti dominaciju Mercedesa?

Autor: Beta Beta
petak 15.02.2019.
22:34
Izvor: Beta

Ekipa Ferarija predstavila je danas novi bolid SF90 za novu sezonu sa ciljem da se okonča dugogodišnja dominacija Mercedesa i potera za titulom u šampionatu Formule 1.

Epa-Efe/Ferrari Press Office
Epa-Efe/Ferrari Press Office

Povezane vesti

Direktor tima Matija Binoto i vozači Sebastijan Fetel i Šarl Leklerk su na bini u Maranelu predstavili novi bolid u znak obeležavanja 90. godišnjice italijanskog proizvođača. Na bini su im se i pridružili su predsednik Ferarija Džon Elkan i izvršni direktor Luis Kamiljeri.

"Bolid je utelovljuje najnoviju i najmoderniju tehnologiju, odražava nove propise za predstojeću sezonu i plod je zajedničkog velikog rada i talenata svih u Skuderiji", rekao je Kamiljeri.

Novi bolid je prepoznatljive crvene boje Ferarija, s tim što je ove godine "matiran", sa crnim mrljama i jedva bele.

"Već sam uzbuđen i jedva čekam da uđem u njega. Radujem se novoj sezonu. Mislim da je tim na pravom pravom putu i nadam se da možemo još mnogo da napredujemo", rekao je Fetel.

On je prošle sezone pobedio na prve dve trke šampionata Formule 1, a čak triput je imao pol-poziciju na prve četiri trke. Situacija se ipak promenila za Ferari kako je sezona odmicala, pa je na kraju Luis Hamilton iz Mercedesa osvojio titulu.

Ferari nije osvojio titulu u poretku konstruktora od 2008. godine, a poslednji voazč kom je pošlo za rukom da trijumfuje u poretku vozača bio je Kimi Raikonen 2007.

"Prethodna sezona je bila naša najbolja u poslednjih 10 godina, ali ipak nije ispunila očekivanja. Vraćanje na tron nikada nije lako, ali verujem da istrajno i samouvereno možemo doći do ispunjenja naših ciljeva", rekao je Kamiljeri.

Nova sezona šampionata Formule 1 počeće 17. marta na trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lazialee
Saturday, 16.02.2019
08:28

Vreme je da se crni konjic vrati na tron...

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 16.02.2019
00:08

Stvarno je prelep ! Jedva cekam novu sezonu ! FORZA FERRARI