Rozberg srećan, Mercedes priznao grešku

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.05.2015.
00:50
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je danas uz mnogo sreće pobedio u trci Formule 1 Veliku nagradu Monaka, dok je direktor te ekipe Toto Volf priznao grešku, koja je Luisa Hamiltona koštala pobede.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Rozberg je danas treći put uzastopno pobedio u Monte Karlu, ali posle čudne odluke Mercedesa da do tada vodećeg Luisa Hamiltona u završnici trke pozove u boks na zamenu guma, dok je bezbednosno vozilo bilo na stazi.

Dvostruki svetski šampion se na stazu vratio kao treći, gde je i završio trku, uprkos tome što je ubedljivo vodio tokom cele trke.

"Naravno, veoma sam srećan. Znam da sam danas imao mnogo sreće. Luis je vozio sjajno i sigurno da bi zaslužio pobedu, ali takve su trke", rekao je Rozberg posle trke, preneli su britanski mediji.

"Teško je suditi o odlukama za vreme trkem, dok ste u vozilu. Bilo je teško ponovo startovati sa tvrdim gumama koje su bile veoma haldne. Sada ću uživati u pobedi. Luis je tokom vikenda bio nešto bolji od mene i moraću naporno da radim", dodao je Rozberg.

Rozberg je posle druge uzastopne pobede smanjio zaostatak za Hamiltonom na 10 bodova.

Hamilton je čestitao klupskom kolegi na pobedi, ali je jedva držao trofej trećeplasiranog.

"Ovo nije bila najlakša trka. Međutim, danas nisam morao mnogo da forsiram, do kraja trke sam mogao da uvećam prednost. Ekipa je bila sjajna cele godine zajedno i gubimo i pobeđujemo", rekao je dvostruki svetski šampion Hamilton.

Upitan kakve je instrukcije dobio iz boksa, Hamilton je odgovorio da "će razgovarati sa ekipom i pronaći način da napreduje".

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan drugim mestom.

"Dogodio se iznenađujući preokret na kraju, ali bili smo u vrhu kada je bilo najvažnije i uspeli da budemo ispred Luisa kada je izlazio iz boksa", rekao je Fetel.

Direktor Mercedesa Toto Volf priznao je grešku ekipe.

"Izgubili smo Luisovu pobedu zbog greške. Mislili smo da je prednost veća nego što je zaista bila. Onda nas je on pozvao i rekao da je pala temperatura guma i da nema brzinu. Ovo je bila potpuna pogrešna procena, to nije trebalo da nam se dogodi. Upropastili smo mu sve", rekao je Volf.

Inženjer Luisa Hamiltona rekao je da "mu je žao i da će morati da razgovara sa ljudima iz boksa".

Ne propustite