Rozberg pobedio u trci za VN Singapura

Autor: Beta Beta
nedelja 18.09.2016.
16:45
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Nemac Niko Rozberg pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura i tako preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu od klupskog kolege Britanca Luisa Hamiltona koji je završio na trećem mestu.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Rozberg je tako ostvario treću uzastopnu pobedu u sezoni, prvu u Singapuru, a ukupno 22. u karijeri. Nemac je trku završio za sat, 55 minuta i 48,950 sekundi.

On je od početka trke bio na prvom mestu i ni u jednom trenutku nije dozvolio rivalima da konkurišu za lidersko mesto, iako je poslednjih 12 krugova vozio na istrošenim pneumaticima.

Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Australijanac Danijel Rikardo sa 488 hiljaditinki zaostatka, dok je aktuelni svetski šampion Luis Hamilton bio treći sa osam sekundi zaostatka za pobednikom.

Čevrto mesto zauzeo je vozač Ferarija Kimi Raikonen, a peto njegov klupski kolega Nemac Sebastijan Fetel. Na šestom mestu našao se Holandjanin Maks Verstapen iz Red Bula, a iza njega našao se Španac Fernando Alonso iz Meklarena, te Meksikanac Serhio Peres iz Fors Indije.

Prvu desetoricu kompletirali su Rus Danil Kvjat iz Toro Rosa i Danac Kevin Magnusen iz Renoa.

Rozberg na liderskom mestu šampionata ima 273 boda, osam više od Hamiltona. Treći je Rikardo sa 179, dok je Fetel četvrti sa 153, a Finac Kimi Raikonen ima 148.

Naredna trka u šampionatu voziće se 2. oktobra za Veliku nagradu Malezije.

Ne propustite