Rozberg ne želi da bude krtica i otkrije Hamiltonove tajne

Autor: Beta Beta
petak 03.02.2017.
13:21
Izvor: Beta

Aktuelni šampion Formule 1 Niko Rozberg rekao je danas da će razgovarati sa novim vozačem Mercedesa Valterijem Botasom, ali da mu neće otkriti tajne koje bi mu pomogle da pobedi klupskog kolegu, trostrukog svetskog prvaka Luisa Hamiltona.

Beta/AP Photo/Kamran Jebreili
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Povezane vesti

Rozberg je prošle sezone posle velike borbe sa klupskim kolegom iz Mercedesa Hamiltonom osvojio šampionsku titulu u Formuli 1, a pet dana kasnije neočekivano je saopštio da je završio karijeru.

Mercedes je umesto njega angažovao dosadašnjeg vozača Vilijamsa Valterija Botasa.

"Da, Valteri me je pitao da popričamo. Rado ću to uraditi, ali neći mu dati nijedan saveti, niti ću mu otkriti Luisove tajne, iako ga poznajem veoma dobro. Ostaću neutralan"
, rekao je Rozberg za I-Es-Pi-En (ESPN).

Rozberg je prošle sezone, posle dve godine borbe sa Britancem, osvojio svoju prvu titulu, iako je Hamilton u 2016. godini imao pobedu više.

Nemac će raditi kao ambasador ekipe Mercedes u Formuli 1 i prisustvovaće trkama u predstojećoj sezoni. On je podržao ekipu da nastavi dominaciju, uprkos brojnim promenama pravila, ali je rekao da bi Red Bul i Ferari ove godine Mercedesu mogli da budu ozbiljniji konkurenti, u odnosu na prethodne godine.

"Nastaviću da pratim razvoj i jedva čekam da vidim novi bolid. Sigurno ću biti na pet ili šest trka, nastaviću da radim sa sponzorima. Mi imamo najbolji tim i imamo najbolje šanse. Ali, nikada ne treba potceniti Red Bul i Ferari. Veliki sam ljubitelj Formule 1 i uzbuđen sam zbog predstojećih testiranja bolida
", rekao je Rozberg.

Ne propustite