Rosijeva konferencija obišla svet - 'Doktor' objavio rat Markesu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.04.2018.
09:32
Izvor: Sportske.net

Neverovatne stvari dogodile su se tokom jučerašnje trke Moto GP šampionata u Argentini, a ono što je usledilo potom "zapalilo" je internet.

Epa/Nicolas Aguilera
Epa/Nicolas Aguilera

Povezane vesti

Druga trka u novoj sezoni Moto GP šampionata ostaće upamćena po nizu kontroverznih odluka i poteza koji ne služe na čast Marku Markesu.

Pobedu na Velikoj nagradi Argentine slavio je vozač LCR Honde Kal Kračlou, ali je ona ostala u senci incidenta u kojem su učestvovali aktuelni šampion Mark Markes i Valentino Rosi.

Markes je nakon kontakta izbacio "Doktora" iz trke a zatim je došao u njegov boks da se izvini. Rosi nije želeo ni da ga pogleda, a tek nakon trke Italijan je otvorio dušu i osuo paljbu po jednim od najboljih vozača današnjice.

"Radilo se o jako opasnoj situaciji. Ljudi koji vode trku moraju da počnu da rade nešto inače će biti povređenih. Samo u ovoj trci imao je kontakt sa četvoricom ili petoricom vozača. Cilja u vašu nogu, udara između noge i motora i tačno zna da neće pasti ali da vi hoćete.

"Jedna stvar koja se dogodila Markesu na ovoj trci može da se dogodi, ali ne sve one zajedno. Njemu to dešava iznova, i iznova, i iznova... Ovo radi svakome. U Kataru je to uradio Zarku, pa zatim Doviciozu. Ovog vikenda ludilo je krenulo od petka. Kao ludak je presekao putanju Vinjalesu koji je zamalo pao. Zatim je isto uradio meni u subotu. Pa potom Doviciozu. Danas ponovo. Uzgred, pravila na starnoj ravnini su jasna, ukoliko vam se motor ugasi idete u boks.

Markesu se j**e za to. Startovao je sa svoje pozicije iako pravila kažu da nije mogao, a ta pravila važe za sve. Trebalo je da bude van još u tom trenutku. Ukoliko su to pravila koja važe za sve, zašto ne važe i za njega? Zatim je usledilo ludačko ponašanje.

Prvo je udario Esparaga, zatim Rabata i na kraju mene. Stvar je u tome što je jako opasan. Kada sam video njegovo ime u gridu počeo sam da osećam strah jer sam znao da nas kontrola trke neće zaštititi. Čovek radi šta hoće i kome hoće. To radi sa ciljem. Udari vas namerno, danas je mene udario između noge i motora kao što je to uradio Esparagu pri brzini od 200km/h. Problem je u tome što nema poštovanja za protivnike. Podiže takmičenje na nivo velike opasnosti.

Osećam strah kada sam pored Markesa na stazi jer znam da će me udariti. Sa mnom to radi mnogo češće, to je uradio 2015. godine kada me je udario sa namerom da bih ispao iz borbe za titulu. Ozbiljno, kako je moguće da udari šestoricu različitih vozača tokom jednog vikenda?!

Ponekad se to dogodi svakome, dešavalo se i meni u prošlosti. Ali Markesu se dešava svaki put. Zbog toga kontrola trke mora da reague, jer će i drugi početi da podižu nivo agresivnosti ukoliko njemu bude dozvoljeno da nastavi ovako, a to će biti jako opasno za ovaj sport.

Još pet trka i u gridu će nas biti polovina jer će svako samo voditi računa o tome kako da udari rivala. Izvinio se?! Kako da ne, Markes dođe da se izvini pred kamerama ali to je samo reklama. Nije iskren. Da se ovo desilo samo danas, pa da je došao da se izvini, razumeo bih i prihvatio. Ali on to radi iznova i iznova, pa se potom izvinjava, zatim isto i ponovo izvinjenje. U takvoj situaciji ne prihvatam njegova izvinjenja.

Nadam se da će ostati što dalje od mene i da me neće gledati u lice! A ja njemu mogu da kažem u lice. To što svaki put dolazi da se izvini je jeb**a šala! Njegova izvinjenja su smešna
", u dahu je ispričao Rosi.

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar Jovancevic
Monday, 09.04.2018
14:01

Tako je legendo,sve je istinito,markez je veliki vozač i sampion ali mali čovek.

avatar
Kristjan Očkerl
Monday, 09.04.2018
11:36

A ti Rossi si anđeo jeli?????

avatar
Sunday, 22.04.2018
16:19

Pametno bi bilo procitati citav tekst.