Rosi: "Mogao bih da vozim reli"

Autor: Beta Beta
utorak 01.12.2015.
19:04
Izvor: Beta

Šestorstuki svetski prvak Moto GP šampionata Valentino Rosi nagovestio je danas da bi po završetku karijere u moto sportu mogao da se takmiči u reliju.

BETA/AP Photo/ Eduardo Manzana
BETA/AP Photo/ Eduardo Manzana

Povezane vesti

"Imam veliku strast prema automobilizmu još iz detinjstva jer je moj otac Gracijano vozio reli trke kada je prestao da se bavi motociklizmom. Kada završim karijeru u Moto GP, voleo bih mnogo da se takmičim u automobilizmu", rekao je Rosi, preneli su italijanski mediji.

Rosi se do sada u tri navrata takmičio u Svetskom reli šampionatu, 2002. godine nije završio trku u Velikoj Britaniji, 2006. na Novom Zelandu zauzeo je 11. mesto, a dve godine kasnije ponovo je vozio reli u Velikoj Britaniji i zauzeo 12. mesto.

On se ove sezone borio za šampionsku titulu sve do poslednje trke u Moto GP šampionatu, a titulu je osvojio njegov klupski kolega iz Jamahe Horhe Lorenco.

"Pokušaću da ostanem u Moto GP šampionatu još nekoliko godina, a kada završim, sigurno ću se raditi nešto vezano za automobile. Ne znam da li će to biti reli ili nešto drugo", rekao je 36-godišnji Italijan.

Rosi je 2006. godine testirao bolid Ferarija u Formuli 1.

Ne propustite