Rikardo i Verstapen "dišu kao jedan"

Autor: Beta Beta
nedelja 25.12.2016.
16:56
Izvor: Beta

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je danas da dobar odnos dvojice vozača te ekipe Danijela Rikarda i Maksa Verstapena pomaže njihovim nastupima i rezultatima u šampionatu Formule 1.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Maks Verstapen je ovu godinu počeo u ekipi Toro Roso, ali je uoči trke za Veliku nagradu Španije prešao u Red Bul, a Danil Kvjat poslat je u Toro Roso.

"Najvažnija stvar je poštovanje. Ne tražimo od vozača da izlaze zajedno na večere, ali od njih tražimo da se poštuju i da poštuju ekipu. Njih dvojica su upravo to radili i činjenica da se dobro slažu može samo da nam koristi", rekao je Horner za Autosport.

Dvojica vozača Red Bula su se tokom sezone međusbno borili i ozbiljno su ugrožavali dvojac Mercedesa.

Danijel Rikardo (27) je sezonu završio na trećem mestu sa 256 bodova, iza šampiona Nika Rozberga i Luisa Hamiltona, a Maks Verstapen (19) na petom sa 204 boda.

"Danijel je u više navrata bio skoro kao Maksov stariji brat. Njihovi zahtevi su veoma slični, kao i povratne informacije koje dobijamo o bolidima. Vrlo često kada ih slušamo tokom kvalifikacija ili trka, komentari o vozilima su skoro isti, pa je za dizajnere i ostale u ekipi to odličan scenario", naveo je Horner.

Ne propustite