Rikardo doneo najtežu odluku u karijeri

Autor: Beta Beta
petak 03.08.2018.
21:32
Izvor: Beta

Australijanac obelodanio odluku koju je nazvao najtežom u karijeri.

Epa/Zsolt Czegledi
Epa/Zsolt Czegledi

Povezane vesti

Vozač Formule jedan Danijel Rikardo izjavio je danas da će na kraju sezone napustiti Red Bul i priključiti se Renou. 

"Ovo je verovatno jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri, ali došlo je vreme za novi izazov. Bio sam impresioniran njihovim napretkom za samo dve godine. Svaki put kada je Reno u ovom sportu, on na kraju i pobedi. Nadam se da ću im doprineti u ovom takmičenju", rekao je 29-godišnji Rikardo.

Australijski vozač je trenutno na petom mestu s dve pobede u ovoj sezoni.

Rikardo je 2014. godine zamenio Marka Vebera u Red Bulu i od tada pobedio u sedam trka i postao treći najbolje plaćeni vozač F1, iza Luisa Hamiltona i Sebastijana Fetela.

Ove godine pobedio je u Kini i Monaku, a osim Renoa povezivan je i s Mercedesom, Meklarenom i Ferarijem.

Šef Red Bula Kristijan Horner rekao je da "poštuje" odluku Rikarda i da će "nastaviti da procenjuje druge vozače koji su mu dostupni" za njegovu zamenu. Dodao je i da je njegov tim "potpuno koncentrisan" na preostalih devet trka.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Friday, 03.08.2018
21:44

CItam i razmisljam gde igra ovaj Rikardo .. Ajde vozi brate, sampion biti neces a love se ima u formuli da se gadjate, bas mi je zao sto si se mucio da doneses tako tesku odluku.

avatar
RIP-chechk
Friday, 03.08.2018
21:40

Au steta, ali ko da je zbog Verstapena izgubio podrsku, dok je realno bolji vozac. Nazalost nista od titule za njega, Reno nece biti dobar ni sledece sezone. Red Bull Honda mi vise obecava iako nece ni to biti dobitak te sezone.