Reno ima san, uskoro povratak legende Formule 1?

Autor: Beta Beta
nedelja 31.05.2020.
20:58
Izvor: Beta

Sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta u Australiji, ali nije počela zbog pandemije korona virusa.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Direktor Renoa Siril Abitebul rekao je da razmatra mogućnost da angažuje dvostrukog svetskog šampiona Formule 1 Ferananda Alonsa, pošto Danijel Rikardo prelazi u Meklaren.

Alonso je u dva navrata vozio za Reno, sa kojim je 2005. i 2006. godine osvojio šampionske titule.

Španski vozač se povukao 2018. godine, kada je bio član Meklarena, a Abitebul je priznao da je 39-godišnji Alonso jedna od opcija.

"Ima mnogo sjajnih vozača koji će sledeće godine biti slobodni. Jedan koga ste pomenuli (Alonso) je jedna od opcija. Ima i drugih vozača. Trebaće nam vremena da razmislimo. To je izuzetno važna odluka i nećemo ulaziti u dinamiku Ferarija ili Meklarena, koji će imati svoje razloge da ranije objave ko će voziti za njih 2021. godine", rekao je Abitebul za radio Montekarlo, preneo je Eurosport.

Sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta u Australiji, ali nije počela zbog pandemije korona virusa. Brojne trke su otkazane ili odložene, a u upravi takmičenja nadaju se da bi sezona mogla da počne u julu.

Baner 10

"Odluka o vozaču u sezoni koja još nije počela, nama se čini čudna. Izbor vozača je poslednji delić slagalice u rekonstrukciji i zbog toga je važno da imamo dovoljno vremena i da dobro uradimo stvari", naveo je Abitebul.

Ne propustite