Raikonen uskoro u društvu "40+", penzija još ni na vidiku

Autor: Beta Beta
četvrtak 11.04.2019.
11:55
Izvor: Beta

Finski vozač Formule 1 Kimi Raikonen rekao je da mu ne nedostaje motivacija uprkos tome što će uskoro napuniti 40 godina.

Epa/Zoltan Balogh
Epa/Zoltan Balogh

Povezane vesti

Kimi Raikonen je debitovao u Formuli jedan 2001. godine, a šest sezona kasnije postao je i šampion.

"Nemam neku posebnu stvar koja me motiviše. Ovo je više postao hobi za mene, možda i više nego bilo šta drugo. To je verovatno razlog zašto mi je opet zabavno", rekao je Raikonen uoči trke u Kini.

Pre kraja ove sezone će napuniti 40 godina. Ove sezone vozi za Alfa Romeo.

Ferari se umesto njega odlučio za 21-godišnjeg Šarla Leklera, ali je Raikonen osvojio bodove u prve dve trke sezone, završivši kao osmi u Australiji i sedmi u Bahreinu.

"Uvek se trudim da uradim najbolje što mogu. Nekim danima to ide bolje nego ostalim. Ali, tako je to. Motivacija nikada nije bila pitanje", kazao je Raikonen.

Istakao je da nema poseban cilj ove sezone, a o penziji će, kako je naveo, razmišljati kada ne bude ostvarivao ono što očekuje od sebe.

Kimi Raikonen je bio inspiracija mnogim mlađim vozačima, pa je tako Serhio Peres izjavio da se zainteresovao za taj sport dok je gledao Finca kada je bio veoma mlad.

Raikonen u Formuli jedan ima 21 pobedu.

Trka u Kini biće hiljadita u Formuli jedan.

Prvu trku ikada voženu u tom takmičenju, 13. maja 1950. godine, pobedio je Đuzepe Farina sa Alfa Romeom.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Thursday, 11.04.2019
17:17

Зашто би се пензионисао кад вози ко змај. Верујем да би се ове сезоне борио за титулу да га сисице из Ферарија нису избациле.

avatar
_Goran_
Thursday, 11.04.2019
20:17

Ma ne bi, Fetel im je prvi vozac, cisto sumnjam da bi mu dozvolili tako nesto.

avatar
_Goran_
Saturday, 13.04.2019
21:02

Da, bio je dobar Kimi u tim zadnjim trkama, pretpostavljam da je tad znao vec da ce ga Lekler zameniti pa resio da prestane da ih slusa. :D Pa da, moraju i oni svog Botasa da imaju, da jos dodatno pomognu Fetelu da osvoji titulu ove sezone. Mali se ne da, ali cisto sumnjam da ce tu biti cista borba. Moje neko misljenje je, da ce Lekleru zabraniti ove sezone borbu i ako Fetel ne uzme titulu da ce otici na kraju sezone, pa ce stati iza Leklera od sledece.

avatar
Man united
Saturday, 13.04.2019
13:14

Мислим да не би смели више да га спутавају. Поготово после задњих неколико трка прошле сезоне, где се коначно вратио у стари ритам. Леклера им је лакше натерати да ради за Фетела, зато су га и довели. Мада, и он се прокурчио. Види да је бржи од Фетела и не да на себе. Надам се да ће истрајати и у потпуности искористити свој потенцијал.