Počelo, Ferarijev "Crveni konj" otvorio sezonu pobedom!

Autor: Beta Beta
nedelja 25.03.2018.
09:52
Izvor: Beta

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je danas, u prvoj trci ovogodišnjeg šampiona Formule 1, za Veliku nagradu Australije u Melburnu, ispred aktuelnog svetskog prvaka Luisa Hamiltona iz Mercedesa.

Epa/Zsolt Czegledi
Epa/Zsolt Czegledi

Povezane vesti

Fetel je drugi put uzastopno pobedio na Albert parku, a ukupno treći put u karijeri na toj stazi.

Fetel je pobedio zahvaljujući dobroj vožnji ali i dobroj strategiji, pošto je otišao u boks na zamenu guma dok je virtuelno vozilo bezbednosti uvedeno na stazu. On je iz boksa izašao ispred Hamiltona, zadržao prednost i ostvario 48. pobedu u karijeri.

Treće mesto zauzeo je Kimi Raikonen iz Ferarija, ispred Danijela Rikarda iz Red Bula i Fernanda Alonsa iz Meklarena. Vozač Red Bula Maks Verstapen zauzeo je šesto mesto, a sedmi je bio Niko Hulkenberg iz Renoa. Bodove su još osvojili Valteri Botas iz Mercedesa, Stofel Vandorn iz Meklarena i vozač Renoa Karlos Sainc.

Naredna trka u šampionatu na programu je 8. aprila za Veliku nagradu Bahreina.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Sunday, 25.03.2018
10:05

Fetel,izvanredni vozač pobedio bez obzira na zaostatak od 12 sekundi u odnosu na Hamiltona.Neviđeno ushićenje navijača Ferarija u vidu reportera Sport kluba.Više su vodili računa da Rikardo ne pređe Raikonena nego o specifičnoj pobedi Fetela.Već drugu godinu ukazujem na subjektivan prenos F1 od strane reportera SK,navijača Ferarija.Da bude još gore izrekli su i glupost da je Raikonen jedini preostali predstavnik pravih vozača F1 potcenivši Alonsa,Rikarda,Ferštapena.Ima fanova drugih timova i vozača,vole da gledaju,da se nerviraju i raspravljaju sa drugim navijačima,ali nikako sa reporterima i to lošim.SK mora da vodi računa o fanovima različitih pojedinaca i klubova.

avatar
Benz9
Sunday, 25.03.2018
21:29

Alonso ne vozi bolid vec traktor tako da je taj previd malo i opravdan,a sto se tice ostale dvojice oni ne mogu ni blizu Kimija...Kimi i Alonso su jedini pravi vozaci u danasnjoj formuli,ostali zavise od bolida... Da su imali ovako dominantne bolide kao sto imaju Mercedesovi vozaci,imali bi po 5-6 titula obojica,a ne 3 zajedno...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 25.03.2018
09:53

Fetelerari. Nije Ver nego Ferstapen.

avatar
Benz9
Sunday, 25.03.2018
21:30

onda nije ni Van Persi,vec Fan Persi,Fan Der Fart itd...

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 25.03.2018
22:50

Necemo to poslednje:-D