Ovo je ''surova realnost'' Formule 1?

Autor: Beta Beta
nedelja 30.09.2018.
18:02
Izvor: Beta

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da bi svi u ekipi trebalo da budu presrećni zbog osvajanja prva dva mesta u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije, ali da je prema prikazanom trebalo da pobedi Valteri Botas.

Beta/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP
Beta/Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Njemu je naređeno da propusti Luisa Hamiltona, pošto se Britanac bori za šampionsku titulu.

"Svi smo trkači u duši i sve što volimo da vidimo na stazi je trkanje, da pobedi najbrži. Mi smo i gomila racionalnih momaka, jutros smo razgovarali o mnogim stvarima, ali sve je bilo drugačije u trci. To se danas dogodilo. Trebalo bi da budemo presrećni zbog prva dva mesta i u suštini jesmo, ali na štetu Valterija. To je trebalo da bude njegova pobeda, a mi smo to promenili", rekao je Volf.

Hamilton je danas pobedio u Rusiji i na 50 bodova uvećao prednost u odnosu na prvog konkurenta za titulu Sebastijana Fetela iz Ferarija.

Botasu je na polovini trke iz boksa naređeno da propusti Hamiltona, ali nakon što je Britanac obišao Fetela za drugo mesto.

"To nije lako za vozače, nije lako ni za tim. Ali, to je surova realnost, jer u jednom takvom danu možete da uvećate prednost za nekoliko bodova u šampionatu, koji je ponekad težak. Ponekad to morate da uradite, a mi smo to danas učinili", naveo je Volf.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Matic 21
Monday, 01.10.2018
00:33

Voleo bih da i u Formuli 1 bude kao u MGP bez komunikacije sa timom preko radija, vec samo na startnom ciljnom pravcu, jeste da je formula 1 mnogo takticki zahtevnija, ali da se uvedu neke takve promene, da vise zavisi od vozaca, a ne da 60% budu odluke tima. Mislim da bi to bilo mnogo llepse za gledanje i za uzivanje. Formula 1 ovako postaje mnogo dosadana za gledanje, pola toga se resava u garazi, treba se resavati na stazi.

avatar
razzorNo1
Sunday, 30.09.2018
18:09

sad je ovo kao normalna pojava, dat kolegi prvo mjesto hmm a kad je Masa prepustio prvo mjesto Alonsu tad je to bio veliki incident i ferari je kaznjen sa dobrom novcanom kaznom

avatar
Man united
Sunday, 30.09.2018
22:55

Сад је то легализовано, на жалост. А ове сезоне је баш узело маха. Мислим да је Ферари отворио пандорину кутију константним саботирањем Кимија.

avatar
razzorNo1
Tuesday, 02.10.2018
18:07

ko je najbrzi treba da pobjedi i da se trud na kraju krajeva isplati al to

avatar
MALI PLAVI
Sunday, 30.09.2018
18:04

Svet je pun nepravde!