Novi podvig Dušana Borkovića: ''Ovako nešto još nisam doživeo!''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 28. avgust 2016.

 • 14:16

 • Izvor: Sportske.net, Dusan Borkovic PR Team

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Sjajnom vožnjom na obe trke na stazi ''Chang international'' Dušan Borković se u nastavku TCR šampionata popeo na pobedničko postolje i osvojio ukupno 21 bod, šest bodova u prvoj trci za osvojenu sedmu poziciju i 15 bodova za treće mesto u drugoj trci.

Novi podvig Dušana Borkovića: ''Ovako nešto još nisam doživeo!''
Foto: Dusan Borkovic PR Team
U ukupnom plasmanu srpski as sada ima 117 bodova i zauzima osmo mesto. Vozač NIS Petrol by B3 racing tima je u prvoj trci startovao sedmi i odličnom vožnjom tokom cele trke je tu poziciju zadržao do samog cilja i osvojio prvih šest bodova ovog vikenda.

Međutim, pravi spektakl je došao u drugoj trci na kojoj je Borković startovao četvrti.

Trka je odsamog početka bila puna uzbuđenja, pa je Morbideli sa devete pozicije izbio na četvrtu, ali ubrzo i izleteo sa staze. Naš as je od samog početka trke prijavljivao ozbiljne probleme sa automobilom od blokade desnog točka, podupravljanja, problema da razvije brzinu na pravcu, a onda su ga dodatno i Komini i Verne prilikom obilaženja oštetili ozbiljnim udarcima.

U momentu kada je srpski as posle ova dva udaranja prijavio da ima problem sa kočenjem iskretanjem u desno i kada mu je glavni inženjer tima savetovao da čuva automobil i pušta sveispred sebe, u 11. krugu trke desio se pravi spektakl.

Najbolji srpski automobilista je majstorskim potezom obišao čak trojcu automobilista ispred sebe (Kusirija, Kominija i Vernea) i izbio na treću poziciju na kojoj je ostao do kraja trke iako je konstanto prijavljivao pomenute probleme i dodatne vibracije u automobilu.

“Bio je ovo najizazovniji vikend do sada. Ovako teške vremenske uslove nisam nikad doživeo. Jedva se diše od visoke vlažnosti i temperature. Uprkos velikim problemima sa automobilom uspeo sam da završim obe trke, uzmem bodove i popnem se na pobedničko postolje.

Bilo bi neskromno da kažem da nisam zadovoljan jer mi je cilj bio samo da završim trke, s obzirom na sve pehove koje sam imao u prvom delu šampionata. Nadam se da ću azijsku turneju nastaviti u započetom ritmu'',
rekao je Borković.

Iako je vikend na Tajlandu na kraju bio uspešan, problem koji se po drugi put u sezoni desio je i dalje tu i za sada se ne vidi rešenje. Automobil na pravcima gubi snagu, Seat sport koji kontroliše motor tvrdi da su i motor i turbo parametri u redu, sa druge strane B3 racing nema uvid u rad motora.

B3 će ce sa svoje strane dati sve od sebe da čim auto dođe u Singapur otkriju problem i obezbedi Borkoviću dobar automobil za naredni trkački vikend.

I drugi dan vikenda TCR serije na stazi „Chang International“ obeležila je velika vrućina zbogkoje se i publika povukla sa staze u rashlađenje boksove.

Mehaničari su jedva izdržali rad ispodkola na betonu, a neki od vozača su trke vozili sa delimično spuštenim prozorima, s obzirom da je temperatura u automobilima dosezala 70. podeljak, dok je vlaga preko 80%.

Tokom trkačkiog vikenda u Buriramu na stazi je bio baner „Invest in Serbia“ koji je srpski as izdejstvovao od čelnika TCR-a, a koji je stajao i na vikendu u Nemačkoj i Rusiji.

Sledeća runda svetske TCR serije se održava u Singapuru 17.9. i 18.9 zajedno sa F1.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari