Novi lider F1 karavana: "Moja najbolja trka u Francuskoj"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.06.2018.
00:02
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je uživao u današnjoj trci Formule 1 i pobedi u Francuskoj, gde je, kako je ocenio, bio dobar tokom celog trkačkog vikenda.

Epa/Diego Azubel
Epa/Diego Azubel

Povezane vesti

"Ovo je sjajan dan, uživao sam u trci. Ovo je najbolja trka u Francuskoj u kojoj sam učestvovao. Zahvalan sam na dobrom vikendu. Moja ekipa, sa kojom sam šest godina, pomera granice i nikada ne odustaje i želim da zahvalim njima i svima u fabrici na odlično obavljenom poslu", rekao je Hamilton posle trke.

Aktuelni svetski prvak pobedio je danas u Francuskoj i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu od Sebastijana Fetela iz Ferarija koji je zauzeo peto mesto.

"Nisam o tome razmišljao, ali tu želim da budem", dodao je Hamilton.

Vozač Red Bula Maks Verstapen zadovoljan je osvajanjem drugog mesta.

"Bilo je dobro. Pokušavao sam da pratim Luisa. On je kontrolisao ritam. Nisam morao mnogo da radim za ovo drugo mesto, ali dobro je popeti se na pobednički podijum", rekao je on.

Maks Verstapen

U prvom krugu Fetel je udario u Valterija Botasa iz Mercedesa, a Verstapen je rekao da "na početku trke svi pokušavaju da steknu dobre pozicije i da svi mogu da pogreše".

Hamilton je imao drugačije mišljenje.

"Udario ga je. Čoveče, to je bilo ludo", rekao je Hamilton.

Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Kimi Raikonen, a to mu je bio četvrti plasman na podijum u sezoni.

"Bio sam blokiran zbog haosa na početku, ali sam se dobro oporavio od toga. Na kraju smo bili zaista brzi i uspeli da se popnemo na podijum", rekao je Raikonen.

Fetel je priznao da je pogrešio.

"Dobro sam startovao i na kraju nisam imao gde da prodjem. Pogrešio sam. Pokušao sam ranije da zakočim i izvučem se, ali nisam imao prostora. Valteri je pokušao da zauzme poziciju, što je normalno, ali ja nisam imao gde da prodjem. Pokušao sam da usporim u levoj krivini, ali sam nažalost udario u Valterija", rekao je četvorostruki svetski prvak za "Skaj".


fetel raikonen

On je naveo da je njegova ekipa imala dobru brzinu za pobedu.

"Pokušao sam da se probijem i da popravim plasman, ali sam oštetio gume. Mislim da smo imali pristojnu brzinu da se takmičimo sa Mercedesom", dodao je Fetel.

Ne propustite