Neprikosnoveni Hamilton pokorio Silverstoun!

Autor: Beta Beta
nedelja 14.07.2019.
18:18
Izvor: Beta

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas rekordni šesti put u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije.

Epa/Wu Hong
Epa/Wu Hong

Povezane vesti

Hamilton je ostvario 80. pobedu u karijeri, a sedmu u sezoni. On je osvojio i dodatni bod za najbrži krug trke, što je bio i rekord staze.

Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Valteri Botas.

Treće mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, a četvrto i peto mesto osvojili su vozači Red Bula Pjer Gasli i Maks Verstapen.

Vozač Meklarena Karlos Sainc osvojio je šesto mesto, sedmi je bio Danijel Rikardo iz Renoa, a osmo mesto zauzeo je Kimi Raikonen iz ekipe Alfa Romeo. Vozač ekipe Toro Roso Danil Kvjat zauzeo je deveto, a Niko Hulkenberg iz Renoa 10. mesto.

Naredna trka u šampionatu vozi se 28. jula za Veliku nagradu Nemačke.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Sunday, 14.07.2019
18:23

Može pričati ko šta hoće ali Luis Hamilton je na putu da prestigne i Šumahera.

avatar
adidas forever
Sunday, 14.07.2019
19:07

Statistički da, inače se ne mogu porediti. I to ne zato što je Hamilton loš vozač, pa se kao takav ne može ni porediti sa Senom, Laudom, Prostom i ostalim velikanima ovog bivšeg sporta, već zato što vozi u periodu kada je F1 izgubila svaki smisao, tj. kada se trkaju bolidi, a ne vozači. Sa bolidom klase Benetona, sa kojim je Šumaher osvojio prvu titulu, Hamilton bi danas mogao da osvoji samo recimo 7. mesto, ni slučajno 6., a o tituli ne bi mogao ni da sanja sve i da je 4x bolji vozač nego što je Šumaher ikada bio. Danas bi Šumaher iz najboljih dana bio u najboljem slučaju 3. u bolidu Ferrarija.