Moto2: Skandal u San Marinu, "pokušaj ubistva" Romana Fenatija

Autor: Beta Beta
nedelja 09.09.2018.
23:28
Izvor: Beta

Italijanski motociklista Romano Fenati suspendovan je na dve trke zbog neodgovorne vožnje, pošto je tokom današnje trke Moto2 šampionata u Misanu pokušao da pritisne kočnicu na motociklu protivničkog vozača Stefana Mancija.

EPA-EFE/Fabrizio Petrangeli
EPA-EFE/Fabrizio Petrangeli

Povezane vesti

Fenati je danas isključen iz trke u Misanu pošto je po izlasku iz krivine pokušao da pritisne kočnicu na motoru sunarodnika Stefana Mancija.

On je po izlasku iz krivine sedam pokušao da pritisne kočnicu na Mancijevom motoru, dok su se borili za 17. mesto u trci za Veliku nagradu San Marina.

Odmah je isključen iz trke, a Manci je nedugo zatim pao i završio trku bez plasmana.

"Utvrdjeno je da je Fenati namerno pokušao da izazove opasnost drugom vozaču. On je prekršio pravilo Svetskog Gran pri šampionata. Vozač mora da vozi na odgovoran način, koji ne izaziva opasnost za druge takmičare, na stazi ili u boksu. Ovo se smatra ozbiljnim prekršajem", navodi se u izveštaju sudija trke.

Fenati je 19. u ovogodišnjem šampionatu, ove godine prešao je u jaču kategoriju, nakon što je prošle sezone bio vicešampion u Moto3.

 
Vozač Honde u Moto GP šampionatu Kal Kračlou rekao je danas da bi Italijanu trebalo doživotno zabraniti da se takmiči, nakon što je tokom trke Moto2 za Veliku nagradu San Marina pokušao da pritisne kočnicu na motociklu protivnika.

"Fenati nikada više ne bi trebalo da se trka na motociklu. To ne smeš da uradiš drugom motociklisti. Svi već dovoljno rizikujemo svoje živote. Trebalo je da se vrati u garažu, pa da ga njegov tim odmah izbaci", rekao je Kračlou, vozač u Moto GP šampionatu, preneli su britanski mediji.

Fenati je napravio incident, nakon što je Manci pokušao da ga obidje, nekoliko krugova ranije.

"Imali smo kontakt dve krivine pre toga, ali ništa što bi opravdalo njegovu reakciju. Njegov postupak govori sve", rekao je Manci.

Fenati je suspendovan na dve trke zbog neodgovorne vožnje.

"Ne bih da me neko shvati pogrešno, i ja nekad mogu da budem usijana glava, takodje to mogu i drugi. Ali, Fenati ima ozbiljan problem. Ne možeš da voziš pored nekoga, a onda da ga zgrabiš za kočnicu, da je držao samo jednu sekundu duže, Manci bi pao sa motora. Nadam se da će ga njegova ekipa kazniti. Ako ga zadrže, onda su aposlutno glupi", naveo je Kračlou, koji je danas u Misanu osvojio treće mesto u kraljevskoj klasi.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Monday, 10.09.2018
07:58

Dve trke? Za ovo treba dozivotna suspenzija i najmanje pet godina zatvora.

avatar
INTERnacionalist
Monday, 10.09.2018
00:22

..za ovo suspenzija dvije trke,pa za ovo bi trebala dozivotna suspenzija i dozivotno oduzimanje vozačke,i da mu je malo..