Montezemolo demantovao odlazak iz Ferarija

Autor: Beta Beta
nedelja 07.09.2014.
08:05
Izvor: Beta

Predsednik Ferarija Luka di Montezemolo odbacio je navode da napušta ovaj tim iz Formule1 i rekao je da je spreman da ga vodi do 2017. godine.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Priče o njegovom napuštanju Ferarija bile su jedna od glavnih tema prethodnih dana u Monci, u kojoj se u nedelju vozi trka za Veliku nagradu Italije.

"Čuo sam i video šta se priča poslednjih dana i mislim da je sve to previše. Ovde sam da bih radio. Danas, sutra, narednih meseci. U martu sam deoničarima, posebno ljudima u Ferariju, sa kojima sam jako blizak, rekao da ću im biti na raspolaganju još tri godine", rekao je 67-godišnji Montezemolo.

"Ako se desi nešto novo, ja ću biti prvi koji će to reći", dodao je on.

Nagađalo se da bi on mogao da ode iz Ferarija da bi postao izvršni direktor aviokompanija Alitalija.

Vozač Ferarija Fernando Alonso bio je oduševljen ovim vestima.

"Radujem se što Luka ostaje. Tokom poslednjih pet godina sam imao dobar odnos sa njim. Uvek je brinuo o atmosferi u timu i o odnosima medju članovima tima, naročito medju vozačima. On nam je jako važan. U četvrtak mi je rekao da glasine nisu tačne. Nema boljih vesti od te", rekao je Alonso.

Montezemolo je u italijanski tim došao 1973. godine, kao asistent Enca Ferarija, a predsednik je skoro 23 godine. Tim je sa njim na čelu osvojio osam konstruktorskih i šest vozačkih titula.

Ne propustite